ŽUTI KARTON

Srbi pred ultimatumom: Uzet ćemo vam bodove

08.10.2009 u 14:49

Bionic
Reading

Srbiji, koja je prva u skupini sedam u kvalifikacijama za SP 2010. u Južnoafričkoj Republici, prijeti oduzimanje bodova u slučaju novih incidenata s navijačima u utakmicama protiv Rumunjske i Litve, objavio je u četvrtak na svojim stranicama Srpski nogometni savez (FSS)

'Disciplinsko povjerenstvo Fife podsjeća FSS da će ponavljanje zabranjenih mjera (incidenata) dovesti do mnogo drastičnijih sankcija, uključujući i oduzimanje bodova u natjecanju koje je u tijeku', stoji u pismu Fife koje je objavljeno na stranicama FSS-a.

Ovo upozorenje Fife predstavljeno je na kraju pisma u kojem se navodi niz kazni dosuđenih FSS-u zbog navijačkih nereda na utakmicama s Francuskom 9. rujna, s Austrijom 2. prosinca 2008. i s Rumunjskom 7. svibnja 2009.

'Nastavit ćemo poduzimati značajne mjere kako bi se izbjegli novi incidenti', kazao je glavni tajnik FSS-a Zoran Laković reagirajući na pismo Fife.

Srbiji, koja je četiri boda ispred Francuske u skupini sedam, potrebne su pobjede u sljedeće dvije utakmice kako bi se osigurao izravan odlazak na SP.

Moguće oduzimanje bodova moglo bi ugroziti tu izravnu kvalifikaciju, pa čak i drugo mjesto u skupini.