SKANDAL

Sramota na Poljudu; kukasti križ na travnjaku

13.06.2015 u 10:29

  • +12

Na poljudskom travnjaku preko noći iscrtan je kukasti križ

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je protiv Italije morala igrati pred praznim tribinama zbog UEFA-ine kazne, a na travnjaku stadiona u Poljudu je bio iscrtan kukasti križ

Ne može bez skandala čak i kada hrvatska nacionalna vrsta igra bez navijača. Netko je ipak pronašao način kako da nas osrmaoti.

Naime, na travnjaku Poljuda bio je iscrtan kukasti križ, simbol nacističke Njemačke, a nakon što su novinari to primijetili brzo se taj dio travnjaka posipao da bi se nekako sakrio taj simbol. Ne baš uspješno.

Nažalost, šteta je učinjena talijanski mediji su to isto vidjeli, a sigurno i delegati UEFA-e. Fotografije ovoga ružnog prizora brzo su obišle svijet, a i strani novinari koji su na Poljudu pratili utakmicu u svojim prijenosima više su puta rekli kako je na travnjaku stadiona primjećena 'svastika'.

Kako se moglo čuti takav izgleda dijel travnjaka mogao je nastati zalijevanjem kemikalijama od kojih trava djelomično izgori, ali se na danjem svjetlu teže primjećuje taj oblik, dok se pod reflektorima u večernjim satima može uočiti.

Hrvatska je već kažnjena igranjem pred praznim tribinama, a nova kazna značila bi možda i oduzimanje bodova ili čak izbacivanje iz kvalifikacija.

Inače, HNS je u posljednjih 10 godina zbog huligana platio više od pola milijuna eura u blagajnu UEFA-e ili FIFA-e.