RUŽNA TIŠINA

U uzbudljivoj utakmici remi Hrvatske i Italije!

12.06.2015 u 22:53

  • +30

Kvalifikacijska utakmica za EP 2016., skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

U kvalifikacijama za EURO 2016., na praznom Poljudu, Hrvatska i Italija su odigrale 1:1. Pogodak za domaćina zabio je Mandžukić dok je za goste strijelac bio Candreva

U tišini Poljuda, okruženju koje je više ličilo nekom treningu, a ne velikoj utakmici, Hrvatska i Italija odigrale su bez pobjednika. 'Azzurri' tako nisu ni osmi put u isto toliko susreta svladali 'kockaste', ali su ostali pratiti našu izabranu vrstu u borbi za prvo mjesto u skupini.

Nije dugo trebalo čekati na prvo uzbuđenje. Srna je u šestoj minuti iznudio jedanaesterac, no Mandžukiću je udarac s bijele točke obranio Buffon.

U 11. minuti zabili su Talijani preko El Shaarawyja, ali je (ne)regularan gol poništen zbog zaleđa. I dok su gosti raspravljai sa sucem Hrvatska je brzo odigrala kontru.

Rakitić je odlično pronašao Mandžukića koji iz blizine nije mogao promašiti za 1:0.

'Kockasti' su nastavili s pritiskom, u 18. minuti Perišić je u svojem stilu probio lijevu stranu, gurnuo loptu na pet metara, a Olić je doslovce zakasnio za stotinku.

Gol Hrvatske


Kako je vrijeme odmicalo Talijani su postajali sve opasniji, probleme je radio Pirlo svojim nezgodnim ubačajima, El Shaarawyju je udarac s desetak metara zaustavio Subašić, a u 36. minuti dogodio se novi penal.

Mandžukić je u šesnaestercu igrao rukom, a Candreva je panenkom talijanskoj reprezentaciji donio izjednačenje.

Gol Talijana


U samoj završnici prvog dijela Candreva je izašao pred Subašića koji je odličnom reakcijom spriječio drugi pogodak u svojoj mreži.

Hrvatska: Subašić, Pranjić (od 72' Vrsaljko), Schildenfeld, Vida, Srna, Brozović, Rakitić, Olić (od 46' Rebić), Kovačić (od 90+2' Leovac), Perišić, Mandžukić. Izbornik: N. Kovač.
Italija: Buffon (od 46' Sirigu), Darmian, Bonucci, Astori, De Silvestri (od 27' De Sciglio), Pirlo, Parolo, Marchisio, Candreva, El Shaarawy (od 80' Ranocchia), Pelle. Izbornik: A. Conte.

U nastavku je tempo pao iako su oba sastava pokazivala želju da dođu do drugog gola. Talijani su i dalje prijetili preko Candreve i El Shaarawyja, dok su kod Hrvatske većinom udarcima pokušavali Srna, Rakitić i Perišić. Na kraju je završilo možda i najrealnije 1:1.

Utakmica bez navijača ostala je u sjeni i incidenta na travnjaku gdje je bio iscrtan kukasti križ, a o tome će se sigurno još puno pričati i pisati.

U preostale dvije utakmice naše skupine Norveška i Azerbajdžan su igrali 0-0, a Bugarska je kao gost svladala Maltu s 1-0.

Hrvatska je ostala na vrhu ljestvice s 14 bodova, Italija je druga s 12, Norveška treća s 10, Bugarska četvrta s osam, Azerbajdžan peti s četiri, a Malta posljednja s jednim bodom.