BEZ SAMOKRITIKE

Tužni Maradona odstupa s argentinske klupe

07.10.2009 u 09:34

Bionic
Reading

Maradona više nije sretan na izborničkoj klupi Argentine. Zbog problema s igračima i pomoćnikom Bilardom, Mali Zeleni očito će uskoro donijeti odluku da odstupi s izborničkog mjesta. Loše rezultate ni ne spominje

Suočen s velikim kritikama javnosti i medija, argentinski izbornik Diego Armando Maradona najavio je da će otići s dužnosti, čak i ako Argentina ode na Svjetsko prvenstvo 2010. Argentinci su trenutno na petom mjestu južnoameričkih kvalifikacija i moraju dobiti obje preostale utakmice - protiv Perua kod kuće i Urugvaja u Montevideu - ukoliko žele izravno na SP.

Maradonu je posebno naljutila ozljeda i otkaz igrača Manchester Cityja Pabla Zabalete, koji, po Malom Zelenom, nije u ponedjeljak smio igrati prvenstvenu utakmicu s Aston Villom, na kojoj se i ozlijedio.

'Ovo je velik udarac za nas, jer nas čekaju odlučujuće utakmice, a igrači nam otpadaju zbog gluposti. Vjerojatno ću za sedam dana reći zbogom klupi, jer je u ovakvim uvjetima nemoguće kvalitetno raditi', kazao je Maradona, koji se posebno obrušio na svog pomoćnika i savjetnika Carlosa Bilarda, kojeg smatra odgovornim za to što su u ponedjeljak za City igrali i Zabaleta i Carlos Tevez.

'Kad mi je predsjednik Saveza Grondona ponudio posao izbornika, bio sam najsretniji čovjek na svijetu. U ovom trenutku to više ne mogu reći', zaključio je 48-godišnji Maradona.