APEL UVIJEK VJERNIH

'Ne dajmo im da nam uskrate odlazak na Euro'

05.06.2015 u 15:16

Bionic
Reading

Pred hrvatskom su nogometnom reprezentacijom novi izazovi. Prvo, prijateljska utakmica protiv Gibraltara u nedjelju u Varaždinu, a potom i službena kvalifikacijska za odlazak na Euro 2016 u Francuskoj protiv Italije u Splitu

I dok se hrvatski navijači iz godine u godinu, od prvenstva do prvenstva trude na svojstven način pomoći reprezentaciji, dio 'elite' odnosno onih koji utječu na stvaranje slike o nekome i nečemu pak pokušava minorizirati odnosno ocrniti njihovu moć, snagu i jedinstvo.

I zato je reprezentacija došla pod povećalo Uefinih i Fifinih dušobrižnika i prijeti rigoroznim sankcijama.

Nažalost, HNS je već plaćao kazne, a sada su hrvatskoj reprezentaciji odlučili uskratiti i snažnu navijačku pomoć. I to u jednoj od najvažnijih utakmica kvalifikacija, protiv Italije u Splitu.

S toga su iz Kluba navijača Uvijek vjerni poslali apel svima koji će u nedjelju boraviti na varaždinskim tribinama da se suzdrže od Uefi neprihvatljivih povika, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi hrvatski navijači, prijatelji, braćo, godinama, dekadama smo na tribinama gdje se navija za našu nacionalnu nogometnu reprezentaciju. I ne možemo zamisliti da se zbog nas dogodi da naša svetinja, državna nogometna momčad propusti veliko natjecanje, konkretno europsku smotru u Francuskoj dogodine.

Znamo, o i te kako dobro znamo da ima onih koji ne vole našu zastavu, naš dres, našu domovinu, naše pjesme i skandiranja. Kao što znamo da ti isti sve čine kako bi naškodili i našoj domovini koja se tako lijepo ogleda u uspješnoj hrvatskoj reprezentaciji.

Problem je postao jedan poklič, davni stari uz koji se vežu negativne konotacije iz Drugog svjetskog rata. Uopće ne želimo ulaziti u procjene povjesničara i sociologa, jer držimo da je situacija uistinu ozbiljna. Drastičnim kažnjavanjem Šimunića vidjeli smo svu nepravdu koja može dostići i cijelu našu momčad, pa i nas navijače. Nama je sve jasno.

Stoga, svesrdno molimo, apeliramo na sve hrvatske navijače, na braću s tribine, da se suzdržimo pokliča zbog kojeg nas neopravdano kažnjavaju. Pragmatično, da ne naškodimo ni našoj voljenoj reprezentaciji ni sebi samima. Jer, želimo zajedno sa Srnom, Mandžukićem, Modrićem, Rakitićem i ostalima dogodine biti u Francuskoj. Za koju nas vežu tako lijepe uspomene.

384293, 384377, 384174, 383887