PLAVI MEĐU ELITOM

Dinamo u Vinkovcima potvrdio ulazak u prvu ligu

04.06.2015 u 10:39

Bionic
Reading

Malonogometaši Dinama u Vinkovcima su svladali Aureliju sa 3:2 i matematički potvrdili prvoligaški plasman u novoj sezoni

Niti devet mjeseci nakon predstavljanja široj javnosti na Šalati futsal Dinamo izborio je ulazak u 1. HMNL. Pogocima Majića, Franje i Pezelja u Vinkovcima Dinamo je došao u uvjerljivo vodstvo već do poluvremena, a opet sjajnog Škorića prvi je svladao Kujundžija u petoj minuti nastavka.

Vinkovčani su se na oduševljenje svojih 300-injak navijača sasvim vratili u igru golom Grbanovića u 29. minuti, no tada je Dinamo opet preuzeo konce, Škorić je opet 'zatvorio' svoju mrežu i 2:3 je ostao konačan rezultat. Pljeskom su ispraćeni svi akteri, a nakon utakmice dinamovci su sa svojom grupicom navijača (20-ak ljudi) emotivno proslavili ispunjenje velikog cilja.

Projekt kapetana Đulvata od prvog je dana imao prvoligaški miris, ali nitko nije mogao znati da će momčad biti ovako dobra u ključnih mjesec dana. Sve najjače konkurente iz ovog ranga Dinamo dobiva s prosječno tri gola razlike i sasvim zasluženo čekaju okršaje sa Splitom, Nacionalom, Makaranima, Vrgorčanima, Dubrovčanima i ostalim najboljim klubovima hrvatske futsal scene.

Posljednji izazov Dinamo ima pred svojim navijačima u nedjelju (19.30 sati) protiv Potpićana u Domu sportova. Bad Blue Boysi i klub organiziraju program proslave (u kojemu više kasnije), a sigurno je da će i Istrijani predvođeni sjajnim Drndićem biti idealan rival za završnu svečanost. Naime, Potpićan je uvjerljivom pobjedom u Šibeniku izborio dodatne kvalifikacije protiv Novog Marofa za popunu posljednjeg, 12. člana Prve HMNL sljedeće sezone.