PRIPREMA ZA ITALIJU

Kovač i igrači odradili trening: Termin nije baš najbolji!

05.06.2015 u 18:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je ove srijede trening na Maksimiru nakon kojeg je Niko Kovač ustvrdio kako se u utakmici protiv Italije može dobiti puno, a izgubiti malo

Kovač na raspolaganju još nema Srnu, Vidu, Halilovića, Pranjića, Schildenfelda i Rakitića, koji će se pridružiti tek 8. lipnja zbog klupskih obveza. Vedran Ćorluka stići će tijekom večeri, a Ivica Olić i Ivan Perišić u četvrtak.

Prvi izazov za naše nedjeljna je utakmica protiv Gibraltara u Varaždinu.

'Protiv Gibraltara ćemo pokušati primijeniti ono što ćemo trenirati. Imat ćemo posjed lopte i pokušati probiti blok. To je uvijek teško, ne samo za Hrvatsku, i tražit ćemo brzi pogodak, rastrčanost, opuštenost, da igrači pokažu sve što su pokazivali kroz sezonu,' kaže Niko Kovač kojem nije lako pripremati ekipu koja je mislima već na odmoru:

'Termin sigurno nije najbolji, ali što je - tu je. Nama je isto kao i Talijanima, a svjesni smo da nam utakmica može mnogo toga donijeti, a ne možemo mnogo toga izgubiti. U dobroj smo situaciji, nama je pozitivan rezultat i neriješeno. Nećemo srljati, nećemo gubiti glavu, ali pokušat ćemo dobiti kao i svaki puta do sada.'

Utakmicu protiv Italije naši moraju igrati na Poljudu pred praznim tribinama, zbog kazne Uefe.

'Ne znam je li itko od nas već igrao u takvoj situaciji. Slično je treningu, ali imamo protivnika s druge strane i igramo za bodove. To je specifična situacija, no također vrijedi isto i za Talijane i za nas. Bilo bi, naravno, ljepše da imamo podršku navijača kao što su oni imali u Italiji, ali prilagodit ćemo se. Nećemo previše pričati o tome, nego ćemo se pripremiti", zaključio je izbornik.