OBJAVILI AMERIKANCI

Bez milosti! Sepp Blatter pod istragom FBI-ja

02.06.2015 u 23:19

Bionic
Reading

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter, koji je tijekom utorka podnio ostavku, nalazi se pod istragom FBI i američkog ministarstva pravosuđa, objavio je večeras ABC News.

Za sada nema službene potvrde ove vijesti. Danas je Švicarsko državno odvjetništvo (OAG) objavilo kako ne istražuje Blattera naglasivši da njegova ostavka nema nikave veze niti će utjecati na nedavne kriminalne slučajeve u FIFA-i.

Blatter je večeras podnio ostavku premda je prije četiri dana pobijedio na izborima osvojivši peti uzastopni mandat na kormilu FIFA-e.

'Imam mandat za vodstvo FIFA-e, ali odlazim jer osjećam kako nemam mandat nogometnog svijeta, navijača, igrača, klubova i ljudi koji dišu za nogomet', poručio je Švicarac.

FIFA proživljava najgore trenutke od osnutka prije 111 godina, sumnja se da su prilikom dodjele domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru članovi FIFA-e dobili mito, a zbog najnovijeg skandala čelnu organizaciju svjetskog nogometa napuštaju i sponzori.

Švicarska policija je prošle srijede na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika Fife u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Među uhićenima su dvojica dopredsjednika FIFA-e, Jeffrey Webb s Kajmanskih otoka i Eugenio Figueredo iz Urugvaja.