U IŠČEKIVANJU DEBIJA

Australija novog aduta pronašla u NK-u Lokomotiva

01.06.2015 u 09:30

Bionic
Reading

Kad već nema hrvatskog, Lokomotiva ima australskog reprezentativca. Za kvalifikacijski dvoboj protiv Kirgistana australski izbornik Angelos Postecoglou pozvao je Tomislava Mrčelu

Ovog visokog 24-godišnjeg stopera Lokomotive spominjalo se i kao mogućeg putnika na SP 2014. u Brazilu, no tada je ipak ostao samo 'jedan od kandidata', odnosno na širem popisu. Međutim, iako je iz rodne Australije otišao još 1996, kada je napunio šest godina, dobre igre u hrvatskim klubovima natjerale su australske nogometne stručnjake da svrate do Kajzerice.

I onda je Mrčela odigrao odličnu utakmicu protiv Rijeke, potom i protiv Splita, te je zadovoljio ukus pomoćnog trenera Ante Miličića.

'Da, dolazio me gledati i baš u toj utakmici protiv Splita, koju smo dobili 1:0, odigrao sam kako treba. Dotad me se spominjalo kao igrača sa šireg popisa, ali ovog petka, kada mi je stigao poziv u klub, jednostavno nisam mogao doći k sebi. Izuzetno sam sretan i ponosan', rekao je za tportal.hr Tomislav Mrčela. Sljedećeg vikenda uputit će se u Dubai, u kojem će australska reprezentacija trenirati uoči puta za Kirgistan.

'Prvi puta ću vidjeti sve te dečke. Osobno ne poznam nikoga, osim pomoćnog trenera. No ne bojim se nove okoline. Imam i samopouzdanja, a i cijelom sezonom sam zadovoljan. Ispunili smo sve klupske ciljeve, a kada si zadovoljan 'u glavi', vjerujem da i tijelo bolje sluša.'

Naravno, i po tom pitanju Mrčela ima veliku pomoć u kondicijskom stručnjaku Marinu Dadiću, s kojim radi od početka sezone.

'Naravno da sam zadovoljan jer sam cijelu sezonu odradio bez problema, a to znači da sam dobro pripremljen. I zato se veselim ovom okupljanju, uz želju da će takvih biti i dalje u budućnosti', poželio si je Tomislav Mrčela, nogometaš koji je nakon povratka iz Australije započeo s nogometnom karijerom u RNK-u Split.

No kada je Split iz treće ušao u drugu ligu, za njega nije bilo mjesta. Ali nije se predavao, već je preko Primorca, Imotskog, Mosora i Hrvatskog dragovoljca stigao do Lokomotive, odnosno australske reprezentacije. Dakle kada postoji volja i vjera - ciljevi su dostupniji. A sada je napokon stigla i nagrada. Bravo, Tomislave!

Inače, azijske kvalifikacije za SP u Rusiji 2018. već su počele. Australija prvu utakmicu igra 16. lipnja, a suparnici u skupini B su joj Bangladeš, Jordan, Kirgistan i Tadžikistan. U sljedeći krug natjecanja ide prvoplasirana momčad dok drugoplasirane momčadi razigravaju.