NAPUSTIO NAPOLI

Benitezu više ništa ne stoji na putu prema Realu

28.05.2015 u 14:36

Bionic
Reading

Ako je bilo ikakve sumnje u to hoće li Rafael Benitez otići iz Napulja, sada je više nema. U četvrtak je pred novinarima i službeno objavio da nakon utakmice protiv Lazija (nedjelja, 20.45) napušta Napoli

Sve to ne bi možda bilo toliko 'napeto' da se ime ovog španjolskog nogometnog stručnjaka ne spominje u kontekstu novog trenera madridskog Reala.

Doduše, Beniteza se spominjalo i kao mogućeg nasljednika Sama Allardycea na klupi West Ham Uniteda. No mogućnost da se preseli na Otok uistinu su minimalne, jer Real je ipak - Real. A iz 'kraljevskog kluba' najavili su predstavljanje novog trenera - sljedećeg tjedna.

Benitez je rođen u Madridu, što znači da govori španjolski te je, prema riječima predsjednika Pereza, 'jezičac na vagi'.

Benitez napušta Napoli nakon što je prošle sezone osvojio talijanski kup i superkup. Ove je sezone s Napolijem stigao do polufinala Europske lige, u kojem je ispao od Dnjipra.

U talijanskom prvenstvu zasad je na četvrtom mjestu, s time da mu treći Lazio bježi tri boda, dok je petoplasirana Fiorentina u zaostatku od dva boda.

Naravno, najveći Benitezov trenerski uspjeh je naslov Lige prvaka koji je u sezoni 2004/5. osvojio s Liverpoolom.