NEKADA KRAO, DANAS...

Ovaj pokajnik danas 'skida' korumpirane čelnike Fife

27.05.2015 u 13:20

Bionic
Reading

Devet Fifinih dužnosnika suočava se s više od 100 milijuna dolara teškim optužbama za kriminal u nogometu, a iza svega, čini se, stoji čovjek s kojim su nekada zajedno 'operirali'

Iz ureda američkog državnog tužitelja poručili su da je ovo barem druga generacija čelnika Fife koja je ozbiljno zagrizla u kriminal i institucionalizirala mito u nogometu. Za takve zaključke treba im odličan informator, a čini se da su ga pronašli u - Chucku Blazeru.

Riječ je o 69-godišnjaku koji je zbog korupcije morao naputiti Fifu 2013. godine. Otkriven je u svim oblicima korupcije koje se spominju i u današnjoj istrazi, optužen da je na nezakonit način prisvojio 2 milijuna dolara, platio neotkrivenu svotu da se izvuče iz zatvora i - postao doušnik.

Blazer je u vrijeme aktivne karijere bio desna ruka jutros uhićenom Jacku Warneru, i bussinesinsider.com ne dvoji da je FBI-u poslužio kao idealan informator u pokušaju borbe protiv nogometnih kriminalaca s kojima je do nedavno surađivao.

Blazer se danas bori s rakom debelog crijeva, a njegova pokajnička uloga navodno počinje 2012. kada je ozvučen odlazio na Fifine sastanke i tako istražiteljima pružio uvid u nogometni mulj... Aktivno je sudjelovao u izgradnji koruptivnog dvorca, zna sve i jak je adut za svjetliju budućnost svjetskog nogometa.


Spomenutome je mjesto u zatvoru, ali obzirom na zdravstveno stanje Amerikanci su procijenili da ga je pametnije iskoristiti za pomoć u istrazi. Na kraju će lice ispod guste brade dobiti pozitivnu konotaciju, ali još je uvijek riječ o iznimno prljavom birokratu neograničene pohlepe koji je jednom luksuzni Trumpov apartman na službenu karticu iznajmio za - svoje mačke. U Fifi znaju koliko zna i, koliko god poručivali da im je ovo sretan dan - drhte kao prut.

Notorni lopov koji dvije godine 'pjeva kao diva'