JUNAK BUNDESLIGE

'Tata Olić učinio je cijeli stadion presretnim!'

24.05.2015 u 10:07

Bionic
Reading

Iako nije briljirao nakon prelaska iz Wolfsburga u HSV, Ivica Olić pokazao se ključnim čovjekom u borbi za opstanak, a njegov pogodak poveo je klub do pobjede u zadnjem kolu kojim je produžen prvoligaški život Hamburga...

Hrvatski reprezentativni napadač stigao je za 1.5 milijuna eura iz Wolfsburga u HSV tijekom zime. Iako je neobično da netko ide iz kluba koji se bori za trofeje u onaj koji se očajnički bori za opstanak, Olića vežu lijepe uspomene za Hamburg u kojem želi ostati i nakon igračke karijere.

Za Ivicu 2015. godina nije bila pretjerano uspješna, no kad je bilo najvažnije, bio je među ključnim igračima HSV-a. Protiv Freiburga je u 32. kolu nakon njegovog udarca pao izjednačujući gol u 90. minuti koji se na kraju pokazao ključnim. U posljednjem kolu Hamburgu je trebala pobjeda, a upravo je 35-godišnji Hrvat u 49. minuti svojim pogotkom slomio protivnika.

'Pred svojim sinovima Lukom i Antonijom tata Olić cijeli je stadion učinio presretnim,' piše njemački Bild, a kao jednog od junaka Hamburga opisuju ga i drugi tamošnji mediji.

'Bili smo otpisani prije šest tjedana, nije nitko ni centa stavljao na nas. Ali ovu priliku smo sami izborili protiv Augsburga, Mainza, Freiburga i Schalkea,' kaže trener Bruno Labbadia kojem je išao u prilog rezultat utakmice Hannovera i Freiburga. Da je taj susret završio neriješeno, ništa ne bi pomoglo HSV-u.


Ovako je hamburški klub i dalje živ, no nije još osigurao opstanak. U 'majstorici' će protiv trećeg iz druge lige tražiti konačnu potvrdu, a protivnik bi mogao biti Karlsruhe, Kaiserslautern ili Darmstadt.