SIMEONE MUDRO ŠUTI

Mandžukić je već odigrao zadnju utakmicu za Atletico?

21.05.2015 u 21:49

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i španjolskog prvoligaša Atletico Madrida Mario Mandžukić (29) zbog ozljede koljena nije trenirao s momčadi u četvrtak te je upitan njegov nastup u Granadi u posljednjem kolu prvenstva, priopćio je klub iz Madrida

Mandžukić je na treningu u ponedjeljak primio udarac u lijevo koljeno pa je propustio dva posljednja treninga na kojima je Simeone isprobavao napad s Raulom Garcijom i Antoineom Griezmannom.

Hrvatski napadač je ove sezone zabio 20 golova u 43 utakmice, no posljednji pogodak je postigao prije tri mjeseca mjeseca.

'Normalno je da stižu kritike, one su uvijek tu. Mandžukić je drugačiji momak, s velikim srcem. Do veljače je zabio 20 golova, no sada pati, ljuti se sam na sebe. Trudi se no ne postiže rezultat. S obzirom na zalaganje, rad... ja ga stavljam u početnih 11', izjavio je Simeone gostujući na španjolskoj radio postaji 'Onda Cero'.

Mandžukić je zadnji put zatresao protivničku mrežu 21. veljače iz jedanaesterca protiv Almerije.

'On igra zbog svega što je dao za ekipu. Poštovanje je uvijek prisutno. Ja ću tražiti ono što je najbolje za momčad', rekao je Simeone

Mandžukić je prošlog ljeta došao u Atletico iz Bayerna kao zamjena za Diega Costu koji je prešao u Chelsea.

'Ne može ga se uspoređivati s Costom. On mora biti opskrbljen loptama, mora imati igrače koji mu pomažu. U Bayernu mu je rekord bio 24 gola, što ovdje nije nadmašio iako je već u veljači imao 20 pogodaka. No puno je teže zabiti 20 golova za Atlético nego 24 za Bayern', naglasio je Simeone.

'Teško je naći drugog Costu, s takvim potencijalom. Htjeli smo Mandžukića zbog njegovog karaktera, agresivnosti... Iza njega je dobra sezona. Njegovih 20 golova nam je pomoglo kada Griezmann nije bio na svojoj razini. Ako smo kritični to je zato što on od veljače nije onakav kakav bi sam htio biti', izjavio je Simeone.

Mediji nagađaju o Mandžukićevom odlasku, a posljednji na listi navodno zainteresiranih klubova je Monaco, iako hrvatski centarfor ima ugovor s Atleticom do 2018. godine.

'Kad završava sezona, agenti pritišću. Ako kažem da ostaje, a onda ode, reći će da lažem. Isto vrijedi i u obratnom slučaju. Tržište je strašno na kraju sezone', napomenuo je trener kluba uz rijeku Manzanares.

Atletico, lanjski prvak, ovu će sezonu završiti na trećem mjestu što ga vodi izravno u Ligu prvaka.

Igrači i vodstvo kluba u srijedu su se oprostili od sezone zajedničkim ručkom nakon treninga, a Mandžukić je sjedio uz slovenskog vratara Jana Oblaka s kojim provodi najviše vremena.