PRIOPĆENJE ŠIROKOBRIJEŽANA

'Žalosno je što neki mediji od huligana rade žrtve'

Bionic
Reading

Povodom nemilih događanja prije utakmice Široki Brijeg-Sarajevo koja se trebala odigrati na stadionu Pecara u nedjelju oglasio se predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić

Umjesto prave nogometne fešte, u Širokom Brijegu dogodila se je tragedija. Prije utakmice došlo je do divljanja navijača Sarajeva, a sve je završilo smrću jednog pripadnika navijačke skupine Horde zla. Povodom nemilih scena, oglasio se preko internetske stranice kluba i prvi čovjek Širokog Brijega. Priopćenje donosimo u cijelosti.

'Nogometni klub Široki Brijeg poduzeo je apsolutno sve što je trebao poduzeti u skladu s propisima i pravilima organizacije jedne prvenstvene utakmice Premier lige BiH, odnosno sve što je u nadležnosti i obvezi kluba-domaćina. Cijelo vrijeme boravka u Širokom Brijegu, tijekom dva dana (subota i nedjelja), nogometašima i vodstvu FK Sarajevo zajamčena je i osigurana potpuna sigurnost, a održali su i traženi trening. Jednako tako, za sve vrijeme na samom travnjaku i tribinama Pecare, što je u nadležnosti organizacije i odgovornosti NK Široki Brijeg, nije zabilježen ni najmanji incident.

Druga stvar je što je u Široki Brijeg došlo tri do četiri puta više navijača Sarajeva nego što ih je bilo službeno najavljeno, a isti su odmah po dolasku, oko pola sata prije zakazanog početka utakmice, počeli izazivati nerede, fizički napavši prodavača ulaznica i zamjenika zapovjednika PU Široki Brijeg, otuđivši pritom od prodavača ulaznice i torbu s novcem i nanijevši pritom obojici tjelesne ozljede. Nakon toga došlo je do eskalacije sukoba na ulicama oko stadiona Pecara, gdje je uredovala policija. O tim događajima službeno je javnost izvijestio nadležni MUP Zapadnohercegovačke županije.

Žalosno je što pojedini članovi vodstva FK Sarajeva sada daju izjave o tome tko je koga napao i optužuju domaćine, s obzirom na činjenicu da su oni cijelo vrijeme bili na sigurnom, u klupskim prostorijama NK Široki Brijeg i na travnjaku Pecare te uopće nisu mogli vidjeti što se događalo na ulici. Jednako tako, žalosno je što pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve.

Nogometni klub Široki Brijeg organizirao je brojne domaće i europske utakmice na vrhunskoj razini, ugostio mnogobrojne momčadi na Pecari i sve su, kao i FK Sarajevo tijekom dvodnevnog boravka u Širokom Brijegu, imale puno gostoprimstvo, bez i najmanjih zamjerki. NK Široki Brijeg žali zbog tragičnog epiloga događanja izvan stadiona Pecara, na ulicama Širokog Brijega, a obitelji preminulog izražava iskrenu sućut.

Pozivamo nadležne institucije da konačno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se stalo na kraj huliganima i kako se ovako tragični događaji nikada više nigdje ne bi ponovili.'