TRI MJESECA SUŠE

Mandžukićeva kriza sada je već postala – alarmantna!

05.05.2015 u 09:48

Bionic
Reading

Mario Mandžukić ovaj će vikend napuniti tri mjeseca bez postignutog gola iz igre, a španjolska Marca piše o njegovoj alarmantnoj krizi i sreći za Atletico što imaju Antoinea Griezmanna...

Neće ovo biti sezona za pamćenje Simeoneovog Atletica. Možda su imali seriju od sedam utakmica bez poraza protiv Reala, ali kad je bilo najvažnije izgubili su i ostali bez završne faze Lige prvaka. U Kupu je crveno-bijele izbacila Barcelona, a u prvenstvu zaostaju za vodećim dvojcem. Osvojeni španjolski Superkup ostaje utjeha, no ne može se to mjeriti su uspjesima u prethodne tri sezone.

Španjolska Marca ističe kako je do pada Atletica došlo zbog napadačke krize. Remi bez golova u subotu protiv Athletic Bilbaa bio je četvrti takav u Primeri ove sezone, a klub je zabio samo 65 golova dosad, dok su Real i Barcelona utrpali po 105.

Kao jedan od glavnih pokazatelj krize je naš Mario Mandžukić. Ovaj vikend obilježit će tri mjeseca bez postignutog gola iz igre. Zadnji je put zabio iz penala 21. veljače protiv Almerije, a u cijelom tom kriznom razdoblju malo je uopće pucao po golu.

'Mandžukić je trebao biti napadački oslonac Atletica ove sezone i to je bio u prvom dijelu sezone, no sada je u alarmantnom razdoblju suše. Nije zabio iz igre od 7. veljače i dvoboja s Realom,' naglašava Marca i dodaje:

'Srećom za ekipu, olakšanje je našla u broju 7. Griezmann je zabio 8 od zadnjih 11 ligaških golova ekipe, no briga ostaje jer Atletico ima samo jednog opasnog igrača.'

Za Atletico je dobra vijest što ima komotnu situaciju na ljestvici i gotovo će sigurno završiti na trećem mjestu pa Simeone može već polako raditi na dizanju forme svog napada za sljedeću sezonu.