BEZOPASNI MARIO

Simeone više ne može ignorirati Mandžine očajne brojke?

26.04.2015 u 09:53

Bionic
Reading

Mario Mandžukić nije zaprijetio golu protivnika više od dva mjeseca, a kamoli zabio pogodak. Diego Simeone dosad mu je svejedno vjerovao, no protiv Elchea u subotu nije dobio ni minute...

Što zbog ozljede gležnja, što zbog igračke krize, hrvatski napadač nije puknuo po golu više od dva mjeseca u utakmicama Atletico Madrida. Zadnji pogodak zabio je iz penala 21. veljače protiv Almerije, a zadnji je put pucao po golu iz igre protiv Celte tjedan dana prije.

Mandžukiću je pao prosjek upućenih udaraca na utakmici na samo 1.87, što je najgori prosjek jednog napadača crveno-bijelih u zadnjih osam sezona. Falcao je recimo imao 3.52, Forlan 3.65, Aguero 3.49, a Diego Costa 2.71 po susretu.

Iako mu je Simeone vjerovao unatoč krizi, ponajviše zbog igre u obrambenoj fazi, Mario nije mnogo napravio u dva dvoboja četvrtfinala Lige prvaka protiv Reala i do kraja sezone čini se da neće moći računati na minutažu kakvu je dosad imao.

Pokazala je to utakmica u subotu protiv Elchea, u kojoj je Mandžukić ostao na klupi, a Simeone je čak dao prednost Raulu Jimenezu, tek četvrtom napadaču ekipe koji je ušao u drugom dijelu umjesto Griezmanna.

Atleticu do kraja prvenstva preostaje borba za treće mjesto s Valencijom i uigravanje za sljedeću sezonu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Simeone nastaviti inzistirati na povratku u formu hrvatskog reprezentativca ili će se potpuno okrenuti drugim rješenjima...