NADA UMIRE POSLJEDNJA

Oko tisuću Boysa otišlo u Rumunjsku

01.10.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Za svojim Dinamom u šestotinjak kilometara udaljeni Temišvar otišlo je i gotovo tisuću njegovih navijača. Iako je riječ o drugom najvećem gradu iznimno velike zemlje, ovo gostovanje može se nazvati putem u nepoznato

Od osnutka Hrvatske države i HNL-a zagrebački navijači nisu u većem broju išli na istok kontinenta, bilo ih 600, 800 ili 1.000, BBB-ovci će zasigurno biti primijećeni na zapadu Rumunjske.

Policija je spremna. Dobar glas daleko se čuje, loš još dalje i Rumunji su u stanju pripravnosti. Temišvar je miroljubiv grad s navijačima koji koreografije i pjevanje pretpostavljaju huliganskim ispadima (osim kada im u goste dolazi rivali iz Bukurešta), a vlasti planiraju da takav ostane i u četvrtak.

Veći dio 'plave' karavane odlučio se na put preko Madžarske, samo manji dio proći će kroz Beograd, a prethodnica je došla već u srijedu. Očekivanja su različita, no prevladava stav da se svi  sukobi mogu izbjeći. Upitna je uloga relativno brojne srpske dijaspore, odnosno njihovo 'koaliranje' s domaćim pristašama, koja bi mogla uzrokovati probleme. No, čemu copranje, nikakvi čvrsti pokazatelji ne ukazuju na takav dogovor.

Cijene su nešto pristupačnije od onih u Zagrebu, a večer prije dvoboja nisu zabilježeni nikakvi sukobi. Sve miriši na dobru zabavu društva iz Hrvatske, iako je oprez u ovakvim situacijama neophodan.