PRIJEDLOG NA STOLU

Bliži se rješenje lokacije novog HNS-og kampa

30.03.2015 u 14:23

Bionic
Reading

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić uputio je poziv na sastanak predsjedniku predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru te izrazio spremnost na gradnju kampa HNS-a u gradu kojem je na čelu.

'Prateći događanja posljednjih mjeseci te nastalu situaciju vezanu uz izgradnju kampa HNS-a, vjerujem da ste upoznati sa spremnošću Grada Velike Gorice da uvažavajući sve naše postojeće infrastrukturne, prometne i ostale razvojne prednosti istaknemo namjeru da i Vama i izvršnom predsjedniku prezentiramo sve što smo do sada učinili s čime raspolažemo, kao i koje obveze smo spremni preuzeti na sebe kako bi hrvatski nogomet dobio što kvalitetnije uvjete za razvoj,' stoji u dopisu kojeg je HNS-u uputio gradonačelnik Dražen Barišić.

Kao dodatna prednost Velike Gorice kao lokacije za gradnju kampa HNS-a istaknut je skori dovršetak izgradnje terena s umjetnom podlogom na gradskom stadionu, što je također zajednički projekt Grada i krovne nogometne organizacije.

Projekt nacionalnog nogometnog kampa trebao je biti realiziran lokaciji današnjeg sportsko-rekreacijskog centra na zagrebačkim Sveticama, ali će HNS od te ideje najvjerojatnije odustati zbog zamršenih i neriješenih zemljišno-vlasničkih odnosa između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije. Konačnu će odluku o tome 9. travnja donijeti Izvršni odbor HNS-a.