PREVLADAO PRIMITIVIZAM

Crna Gora još u šoku: Ovakvoj sramoti se nismo nadali!

29.03.2015 u 14:44

Bionic
Reading

Dva dana nakon prekinute utakmice reprezentacija Crne Gore i Rusije, u susjednoj nam zemlji još uvijek ne mogu vjerovati da se dogodio takav huliganski ispad…

Kvalifikacijski ciklus za nogometni Euro u Francuskoj 2016. godine obilježavaju i veliki navijački incidenti. Naši su prekidali susrete u Sofiji i Milanu, ali to je ništa u odnosu na ono što se dogodilo u Beogradu tijekom utakmice Srbije i Albanije, a vatreno je bilo i u susretu Mađarske i Rumunjske.

Posljednji veliki incident dogodio se u petak u susretu Crne Gore i Rusije. Akinfejev je odmah pogođen bakljom, u poluvremenu je došlo do tučnjave navijača, a kad je nova baklja pogodila ruskog nogometaša, susret je prekinut.

Crnogorci će svakako ostati bez bodova u ovom susreta, a čeka ih žestoka kazna Uefe. U susjednoj nam zemlji ne mogu vjerovati da je huliganizam eskalirao do ove razine.

'Žao mi je što u čitavoj priči niko ne spominje da smo do sada bili primjer u regiji, da se na našem stadionu plješće dok se intonira gostujuća himna. Mogu slobodno reći da je stadion pod Goricom bio nogometni hram na Balkanu. U jednoj noći, to je palo u drugi plan, prevladao je primitivizam, huligani,' prenose Vijesti.me izjavu bivšeg nogometaša Niše Saveljića koji traži od države da pokuša riješiti ovaj problem, kao što je svojedobno rješavan u Engleskoj.


'Sjećam se utakmice s Italijom dok sam bio izbornik i trenutka kada je Andrea Pirlo napuštao igru. Gubili smo, ali su navijači ustali i ispratili takvog igrača velikim pljeskom. I to je pravo, jer znam da Crna Gora poznaje i voli sport. Ipak, postoje pojedinci koji su spremni na incidente, a ja iskreno nisam očekivao da se nešto ovako može dogoditi kod nas. Sada je na potezu država,' slaže se sa Saveljićem i bivši izbornik Nikola Jovanović.