LIGA PRVAKA - NAJAVA

U Münchenu sudar divova: Bayern protiv Juvea

30.09.2009 u 09:31

Bionic
Reading

U srijedu se igraju utakmice drugoga kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. Najviše pažnje sportske javnosti usmjereno je prema dvoboju trofejnih europskih klubova Bayerna i Juventusa

SKUPINA A

Bayern – Juventus

Juventus je u boljoj formi, ali Olićev Bayern je domaćin, a ima i manje problema s ozljedama. Tako Bavarci ne mogu računati na Demichelisa i Van Bommela, dok kod 'stare dame' nema Salihamidžića, Sissoka, Cannavara, Tiaga i Marchisija. Ovo je njihov peti sraz, Talijani imaju tri pobjede, a Bayern jednu.

'Ova utakmica je velik test za nas. Moramo pokazati da u Europi možemo imati značajnu ulogu. Juventus je vrh, igraju čvrsto i iskusni su', rekao je krilni napadač Bayerna Arjen Robben.

Bordeaux – Maccabi

Bordeaux nikada u povijesti nije igrao s izraelskim klubom, a u zadnjih deset domaćih utakmica samo je jednom poražen. Domaćinu nedostaje veznjak Jussie, a kod gostiju je upitan nastup Tiaga Dutrea. Kod Francuza je najvažnije da je spreman ofenzivni veznjak Yoann Gourcuff.

SKUPINA B

Manchester U. – Wolfsburg

Manchester na Old Traffordu u Ligi prvaka nije izgubio od veljače 2005, ukupno 21 utakmicu u nizu. Ferguson na raspolaganju nema već dugo ozlijeđenih Hargreavesa, Obertana i Van der Saara te iznenada bolesnog Parka. Njemački prvak je bez igrača sredine terena Kahlenberga. Za iznenađenje u Wolfsburgu veliku noć moraju imati Grafite i Džeko.

'Očekujem otvorenu utakmicu. Njihovi napadači postižu jako puno golova i prava su prijetnja u skupini. Kao i mi slavili su u prvom kolu, što im je donijelo samopouzdanje. Ipak, vjerujem u nastavak uspješne serije', rekao je menadžer Manchestera Alex Ferguson.

CSKA – Bešiktaš

CSKA je u kompletnom sastavu, ali u glavama igrača je poraz u derbiju ruskog prvenstva protiv Zenita. Turci su bez Toramana, Nobrea, Ferrarija i vratara Recbera. Rusi u Uefinim natjecanjima u svojem dvorištu imaju niz od pet pobjeda, ali ove sezone su izgubili nekoliko ključnih igrača (Žirkov, Vagner Love).

SKUPINA C

Milan – Zürich

Milan je u lošoj formi, ali za njega je Liga prvaka nešto posebno i tu 'rossoneri' uvijek bolje igraju. Momčad sa San Sira ne može računati na pomoć Abbiatija, Bonere, Borriella i Di Gennara, dok gosti stižu bez Chikhaouija, Büchela i Hasslija. Švicarci su u šest utakmica protiv talijanskih predstavnika samo jednom pobijedili.

'Nisam zabrinut, trener je uvijek na udaru. Imamo problema, ali ne s fizičkom pripremom. Utakmica sa Zürichom je jako važna i nadam se da ćemo na travnjaku ostvariti sve ono što smo se dogovorili', rekao je trener Milana Leonardo.

Real Madrid – Marseille

Novi Real još nitko nije bacio na koljena, a teško da će i Marseille, čija obrana ne može zaustaviti 'galacticose'. Kod domaćina na popisu ozlijeđenih su Metzelder, Van Nistelrroy, Arbeloa i L. Diarra, a francuski predstavnik ne može računati na Konea, Taiwu i Hiltona.

SKUPINA D

Porto – Atletico M.

Statistika ide u prilog Atleticu. Porto je bez domaće pobjede u zadnjih šest susreta protiv španjolskih klubova, a gosti otkada je Lige prvaka nikada nisu izgubili na gostovanju (sedam utakmica). Portu nedostaju Miguel Lopes, Varela, Rodriguez i Fernando. Madriđani su već dugo bez ozlijeđenih Pernije i Garcije, njima se pridružio i Camacho, a Asenjo i Dominguez su s mladom reprezentacijom. Inače, bit će to 150. utakmica Marseillea u Uefinim natjecanjima.

APOEL – Chelsea

Ciprani su oslabljeni neigranjem Paula Jorgea, Kosowskog, Žewlakowa i Broersea. Chelsea je neosporni favorit, ali pitanje je kako je na Ancelottijevu družinu utjecao nedavni prvenstveni poraz od Wigana, a talijanski stručnjak ima i problema s izostancima, pa tako nema Alexa, Deca, Mikela (ozlijede), Drogbe i Bosingwe (suspendirani).