HULIGANI U AKCIJI

Kaos i prekid u Podgorici; ruski golman pogođen u glavu!

28.03.2015 u 11:02

Bionic
Reading

Utakmica petog kola C skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016. godine između Crne Gore i Rusije u Podgorici, prekinuta je u 67. minuti pri rezultatu 0-0 nakon što je ruski igrač Dmitrij Kombarov pogođen nepoznatim predmetom s tribine, a još na početku susreta stradao je i gostujući golman Igor Akinfejev

Bio je to drugi prekid, jer se prvi dogodio već u prvoj minuti utakmice kada je ruski vratar Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu, nakon čega je na nosilima iznesen s terena i prebačen u bolnicu gdje je zadržan na promatranju. Prekid je trajao više od pola sata, a kada je utakmica nastavljena, umjesto Akinfejeva mjesto na golu zauzeo je Jurij Lodigin.

Do gužve je došlo i u poluvremenu kada je na tribini došlo do tučnjave između crnogorskih i ruskih navijača, pa se već tada činilo da neće biti nastavka.

No policija je smirila situaciju i drugo poluvrijeme je ipak nastavljeno; međutim, u 67. minuti je došlo do novog incidenta. Kombarov je signalizirao da je pogođen i sudac je prekinuo susret, a zbog toga je došlo i do naguravanja igrača na terenu.

Samo dvije minute ranije Rusi su imali veliku priliku za vodstvo, no Širokov je promašio jedanaesterac. Točnije, njegov udarac je obranio Poleksić.

Nažalost, nereda je bilo i prije utakmice u središtu Podgorice, a izazvali su ih ruski navijači. Skupina od 50 gostujućih navijača okupila se na Trgu republike, gdje su prvo pjevali i uzvikivali 'Rusija i Srbija, braća zauvijek', a potom i pokušali zapaliti američku zastavu, no u tome ih je spriječila policija. Zatvoreno je i više ulica u središtu grada.

Dodajmo da crnogorski mediji pišu kako je ruskom golmanu spaljen dio kose i da je u svjesnom stanju.