OPREZA NIKAD DOSTA...

Evo kako je Subašić utješio norveškog novinara

26.03.2015 u 21:20

Bionic
Reading

Hrvatski su reprezentativci u četvrtak odradili trening podno istočne tribine Dinamovog stadiona, a sve u sklopu priprema za važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Norveške (subota, 18 sati, Maksimirski stadion)

S osmjehom na licu otišli su dečki s treninga pod tuš, a onda s istim smješkom, gotovo svi, prošli su i pokraj brojnih hrvatskih ali i nekolicine norveških novinara. Ipak, stala su dvojica. Prvi, Danijel Subašić, odlični vratar francuskog Monaca, kluba koji je šokirao i veliki Arsenal u osmini finala Lige prvaka.

'Znamo da nas protiv Norveške čeka teška utakmica i da neće biti lagano. Iskreno, do sad nisam znao previše o Norvežanima, ali posljednjih se dana intenzivno pripremamo, gledamo snimke njihovih utakmica, izbornik nam ukazuje na detalje', rekoa je Subašić, a onda povukao zanimljivu usporedbu. Ili je samo htio utješiti norveškog novinara.

'Hrvatska je favorit u ovoj utakmici, ali kako je nogomet nepredvidljiv, nikad ne možeš biti siguran u to tko će pobijediti. Potvrdio je to i moj Monaco, koji je u osmini finala Lige prvaka izbacio favorita, londonski Arsenal'.

Drugi sugovornik pod Dinamovim jugom bio je Andrej Kramarić, napadač Leicestera, posljednje momčadi premiershipa.

'Od prve minute moramo ići po pobjedu. Očekujem naš agresivan ulazak u utakmicu, jer samo tako možemo igrati protiv defanzivno orjentiranih momčadi. Bilo bi dobro što ranije zabiti gol, kako bi se Norvežai otovorili, a onda bi i nama bilo lakše igrati', najavio je Kramarić, a na opasku kako bi Hrvatska možda mogla igrati i u sustavu 4-4-2, pa da i on dobije mjesto u momčadi, Kramarić je odgovorio.

'To je svakako pitanje za izbornika. Kako ćemo igrati još ne znam, ali u svakom slučaju ja sam spreman pomoći'.

Potom se kratko osvrnuo i na aktualnosti u klubu odnosno svoj prelazak u englesku ligu.

'Nisam pogriješio što sam otišao u Leicester. Sportaš sam, borit ću se do kraja, nećemo se predavati'.

Iako Leicester ima utakmicu manje od najbližih suparnika, teško je za očekivati da će protiv Chelseaja do tri boda, a to znači da mu predstoji grčevita borba za mjesto koje bi osiguralo ostanak među engleskom elitom. No, što ako ne ostane među premierligašima?

'Bilo kako bilo, sve ovo je velika stvar za mene. Veliki je izazov igrati u tako jakoj ligi. A ako klub i ispadne, makar sam ja još uvijek optimist, onda ćemo vidjetio što i kako dalje. Ali za te stvari treba pričekati ljeto', zaključio je još uvijek prvi topnik hrvatske lige.