TIP ZA SVA VREMENA

Ćiro o Šukeru, Mamićevom geniju, ustašama, četnicima...

26.03.2015 u 09:43

Bionic
Reading

Ćiro Blažević uvijek je spreman na komentare svih vrsta, a njegova ultrapopularnost regionalnih okvira dovodi ga u situaciju da ga se često nešto pita...

U razgovoru za beogradski Kurir Ćiro se, ne svojom krivicom, dotaknuo svih presudotema koje koče razvoj ljudskosti i emaptije na ovim prostorima. Prvo, podrškom FSS-a Šukeru u borbi za Izvršni odbor Uefe.

'Šuker se slikao na Pavelićevom grobu? Ma pustite to, mi moramo zaboraviti prošlost jer ćemo u protivnom svi zajedno otići u p..ku mile materine. On se za..bao, koga briga za zločinca iz prošlosti? Uostalom, što ćemo onda s Turcima? Hoćemo ih mrziti i iz Srbije i iz Hrvatske, jer svašta su nam radili stotinama godina,' pita se iskusni trener.

'Šuker ti s time, sine, nema veze. On je sportaš koji je uvijek imao velike prijatelje među Srbima i s kojima je i danas jako blizak. Milovan Đorić iz vrha vašeg saveza rekao je da nema problema s podrškom Šukeru iako je iz obitelji četnika? Pa ljubim Đoru u čelo četničko. Svaka mu je na mjestu, i čestitam mu na otvorenosti.

Upitan je i na temu regionalne lige, koja će postati realna tek ako se odmaknemo od ustaša i četnika te s obje strane realno razmotrimo situaciju iz devedesetih...

'Mamić je genijalni biznismen koji gura ovu ideju. Realno, ni od vašeg ni od  našeg nogometa nema ništa ako se nastavi ovako. Ta liga donijela bi financijsku korist klubovima koji danas novca nemaju,' završava Blažević.