KAKAV GLUMAC

Kalinić odbio Ladića, a odbio bi i Bilića

29.09.2009 u 19:47

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske selekcije U-21 Dražen Ladić za kvalifikacijski ogled sa Srbijom pozvao je i Nikolu Kalinića. To jest, želio ga je pozvati, ali ga je bivši napadač Hajduka, kao već nekoliko puta dosad, najjednostavnije odbio

U razgovoru za Sportske novosti Nikola Kalinić objasnio je zbog čega nije prihvatio poziv za nastup u mladoj reprezentaciji Hrvatske.

'Razgovarao sam s tajnikom Zorislavom Srebrićem, kojemu sam rekao da nisam spreman, i zbog toga je bolje da ostanem u Blackburnu za vrijeme stanke u prvenstvu. Tako mi je i klupski menadžer Alldryce savjetovao, jer nisam prošao pripreme i tijekom stanke ću ponovno raditi prema posebnom programu kako bih dostigao tjelesnu spremnost ostalih suigrača. U takvoj situaciji, gdje ne mogu pomoći reprezentaciji na očekivanoj razini, bolje je da nisam u kadru reprezentativaca', kazao je Kalinić.

Otkada je sredinom kolovoza stekao pravo nastupa za Blackburn, Kalinić je odigrao dvije kup utakmice te upisao tri nastupa u prvenstvu ulazeći s klupe.

'Znam kako igram kada sam potpuno spreman, a moram priznati da još nisam u pravoj formi. Zato je za sve korisnije da se nastavim pripremati za nastavak sezone.'

Biste li identično reagirali da vas je pozvao Slaven Bilić u A reprezentaciju?

'To je nepotrebno pitanje, jer poziv nisam odbio, ali ako već inzistirate, reći ću vam da bih isto reagirao', rekao je Kalinić za Sportske novosti. Nažalost, bi li se tako uistinu i ponio, nećemo nikada doznati jer Bilićev ga je poziv ovog puta zaobišao.