LIGA PRVAKA

Inter u hladnoj Rusiji, Liverpool kod 'viola'

29.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

U utorak se igraju utakmice drugog kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H. Zanimljivo će biti u Firenci gdje gostuje Liverpool te u Kazanu gdje dolazi Inter

SKUPINA E

Fiorentina – Liverpool

Liverpool će biti na velikom iskušenju u Firenci. Domaćin je bez pocrvenjelog napadača Gilardina, ali se od ozljede oporavio drugi golgeter Mutu. Kod gostiju još uvijek nema braniča Aggera i veznjaka Aquilanija. 'Viole' u tri domaća susreta protiv Engleza nikada nisu primili pogodak. No i Liverpool je u Italiji u zadnja četiri ogleda ostao prazne mreže.

'Prandelli u Fiorentini radi dobar posao. Gledao sam ih nekoliko puta i bili su izvrsni. Organizirani su i svatko zna što mu je posao, znaju napasti i znaju se braniti. Za njih je veliki uspjeh to što se nalaze u Ligi prvaka, a mogu i bolje od onoga što su dosad pokazali', upozorio je menadžer Liverpoola Rafael Benitez.

Debrecen – Lyon

Prvi problem za Debrecen je to što ne igra na svojem stadionu nego u Budimpešti. Drugi, to što su na popisu ozlijeđenih Rudolf, Szelesi, Pantić, Bodnar i Feczesin. Lyon u francuskom prvenstvu pokazuje odličnu formu, a u Ligi prvaka je u zadnjih 15 gostovanja samo dva puta poražen. Gostima će jako nedostajati napadač Lisandro Lopez.

SKUPINA F

Rubin Kazan – Inter

Glavni adut Tomasovog Rubina je Dominguez koji je zabio deset pogodaka u zadnjih devet utakmica. U sastav bi se trebao vratiti i drugi napadač Bukharov, a jedino je upitan Bistrov. Inter je posljednjih godina dobro prolazio u Rusiji, a sada mu nedostaje Materazzi, Thiago Motta i Sneijder.

'U sljedećim utakmicama protiv Rubina i Dinama želimo osvojiti dovoljno bodova da mirno u petom kolu putujemo u Barcelonu. Rubin je organizirana momčad, prednost je to što igraju doma, a njima u prilog ide i vrijeme, jer je tamo u ovo doba godine puno hladnije nego u Italiji', rekao je trener Intera Jose Mourinho.

Barcelona – Dinamo K.

Susreli su se osam puta, Barcelona je upisala četiri pobjede, a Dinamo jednu manje. Posljednji put su na Nou Campu gosti slavili 4:0. Barcelona je bez Milita, nema ni Krkića, a upitan je Henry. Problemi s izostancima Kijevljana su puno veći te će do utakmice teško biti spremni Kravets, Mikhalik, Rybka, Kaddouri, Nesmašnij i Ševčenko. Za goste bi od prve minute trebao igrati Vukojević.

Sevilla je u prvenstvu pokazala da je u formi
SKUPINA G

Unirea – Stuttgart

Unirea igra na Steauinom stadionu u Bukureštu, a pitanje je hoće li biti spreman napadač Apostol. Stuttgart se polako diže u formi, no to još nije to. U slučaju da izgube, to će im biti 50. poraz u Uefinim natjecanjima. Kod Nijemaca Lanig, Magnin i Hleb su ozlijeđeni.

Rangers – Sevilla

Rangers više od 20 godina nije pobijedio španjolskog predstavnika, ali razlog za optimizam Škotima daje omjer na domaćem travnjaku gdje su u zadnjih 20 dvoboja izgubili samo jedan. Domaćin na liječničkom tretmanu ima Davisa, Papca, Edua, Laffertyja i Broadfoot. Španjolci imaju manje problema s izostancima i njihove glavne zvijezde bi trebale istrčati na Ibroxu.

SKUPINA H

Arsenal – Olympiacos

Olympiacos je drago viđen gost na Otoku. Taj grčki klub osam puta je bio u Engleskoj i nije nikada izvukao ni neodlučeno, čak je primio 27 pogodaka, a zabio samo jedan. Šansu gosti vide, jer je Arsenal bez Nasrija, Fabianskog, Djouroua, Almunije, Walcotta i Denilsona. Inače, hrvatski reprezentativac Eduardo na raspolaganju je.

'Olympiacos se mora respektirati. Imaju iskustva igranja u Ligi prvaka, u zadnjih deset godina su uvijek tu i znaju što ih čeka u Londonu. Jaki su u kaznenom prostoru i moramo biti oprezni', oprezan je menadžer Arsenala Arsene Wenger.

AZ Alkmaar – Standard L.

Iako su kod domaćina upitni Martens, Romero te Mendes da Silva, AZ svoj optimizam temelji na jednom strašnom statističkom podatku, u 33 domaće utakmice u Uefinim natjecanjima samo su jednom poraženi. Standardu će nedostajati Mbokani, Ramos, Collet te ponajviše Defour.