SIMEONE SE POGUBIO

Atletico upao u krizu iz potpuno neočekivanog razloga!

05.03.2015 u 12:42

Bionic
Reading

Momčad Diega Simeonea više je od 200 minuta bez postignutog pogotka te ima dva poraza i remi u posljednje četiri utakmice. Takav rezultatski pad nitko nije očekivao nakon gaženja Reala na Calderonu, a još manje da će biti plod smanjenja posjeda lopte...

Atletico se našao u velikoj rezultatskoj krizi, kakvu nije imao u posljednje dvije sezone. Sve se činilo idilično kad su crveno-bijeli pobijedili s 4:0 Real Madrid u gradskom derbiju prije mjesec dana, no uslijedio je neočekivani pad. Porazi od Celte i Bayera te remi sa Sevillom prijete potpuno upropastiti sezonu Simeoneove momčadi.

Pad forme Atletica izaziva veliko zanimanje španjolskih medija. Ističu kako klub nije zabio pogodak više od 200 minuta, što se nije dogodilo jako dugo. Također se pisalo i o navodnom sukobu Simeonea i Mandžukića, koji je kulminirao vraćanjem Marija na klupu te njegovom navodno ne pretjerano angažiranom igrom kad je konačno ušao u igru.

Marca donosi još jedan zanimljiv podatak. Atletico je prije Božića ima više od 50% posjeda lopte, da bi se u Novoj godini to smanjilo na prosječno 41%. S obzirom na stil igre, to ne bi trebalo biti zabrinjavajuće za Simeonea, no statistika pokazuje da ovosezonski Atletico bez posjeda lopte loše prolazi. U utakmicama u kojima ima 35% posjeda ili manje crveno-bijeli su uglavnom gubili, pet od osam puta.

Atleticu posjed lopte zaista nije bio bitan zadnjih godina, jer Simeone voli igrati direktno, koristiti prostore na terenu i dubinskim proigravanjima rješavati protivnike. No, više nema Diega Coste koji je bio idealan za takvu igru. Je li problem u tome što se Mario Mandžukić ne uklapa u viziju trenera?

'Ove sezone očekivala se promjena stila zbog promjena u sastavu. Diego Costa iskorištava slobodne prostore kako bi iskoristio svoju snagu, dok je Mandžukić strijelac koji zabija veću golova i svog prvog dodira. Sada se traži suradnja kako bi se Hrvatu dodale lopte i to je zadatak stručnog stožera i suigrača,' kaže Marca, no zasad ova promjena stila predstavlja veliki problem Simeoneu koji je navikao na nešto sasvim drugo. U nekim utakmicama poput one protiv Celte trener se potpuno pogubio u svojim eksperimentima.

Atletico je zaista ove sezone imao veći posjed lopte nego prošle, a kada je on pao, nastali su problemi. Već u nedjelju je novi derbi protiv Valencije, u kojem crveno-bijeli moraju naći svoju najbolju igru, inače će ostati i bez trećeg mjesta na ljestvici...