KRUNA ČAROBNE VEČERI

Najemotivniji gol u životu riječkog Vukovarca

11.02.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Damir Kreilach će svoju posljednju utakmicu za Union Berlin, čiji je kapetan, pamtiti čitav život

Damir Kreilach je rođen prije 25 godina u Vukovaru, no ratni vihot otpuhao ga je na Kvarner gdje je počela jedna od najpodcjenjenijih karijera današnjeg hrvatskog nogometa. Preko NK Opatije sa 11 godina je došao u NK Rijeku gdje je ostao do prije godinu i pol dana.

Igrao je zadnjeg veznog, ali zahvaljujući sjajnom izvođenju prekida bio je najbolji klupski strijelac u posljednjoj sezoni koju je odigrao na Kantridu i uz emotivni 'Vratit ću se' u ljeto 2013. pojačao je redove Uniona iz Berlina gdje je danas kapetan sastava.

Njemačkog drugoligaša kojega krasi sjajna povezanost sa zajednicom i navijačima ovoga je tjedna pogodila surova vijest da Kreilachov kolega iz vezne linije Benjamin Köhler boluje od raka želuca. Klub mu je instantno prodiljio ugovor kako bi mu tu brigu skinuo sa vrata, a u prvoj utakmici nakon šokantne dijagnoze svladali su Bochum s 2:1 pogotkom Kreilacha u 86. minuti.


Dvoboj je u sedmoj minuti stao i igrači obaju momčadi skinuli su dresove i s prigodnim majicama u čast Bennyja, koji se u svečanoj loži okružen obitelji borio sa suzama, krenuli davati emotivnu podršku hrabrom suigraču.

Bochum je poveo, a Damir Kreilach je do izjednačenja imao dva sjajna udarca na vrata gostiju. U 50. minuti asistirao je za izjednačenje, a kada je u 86. pogodio za pobjedu odmah se okrenuo suigraču i na rubu suza mu počeo posvećivati gol. Riječkom Vukovarcu odmah su se pridružili i suigrači te je ganuti Köhler dobio novu dozu energije uoči velike 'utakmice' uoči koje je poručio: 'Napast ću bolest iz svih oružja i vidimo se ponovno!'

Na 3.07 počinje akcija za Kreilachov gol