GOLOVI NA TEKUĆOJ VRPCI

Nezaustavljivi Ronaldo ruši Realove rekorde

24.09.2009 u 11:57

Bionic
Reading

Najskuplje pojačanje u povijesti nogometa svom je Realu donijelo ono što se očekivalo, novu dimenziju. Svaki slobodni udarac, svaki dodir s loptom na svojoj polovici briljantni Portugalac pretvara u opasnost po protivnički gol

Prodor s centra i sigurna realizacija

Zna se koliko je Barca jaka i da će Real morati mljeti poput parnog stroja ako želi konkurirati ljutim rivalima. Katalonci su u prva četiri kola upisali maksimalan učinak u prvenstvu, no Real ih prati u stopu i svoj savršen start prvenstveno mogu zahvaliti briljantnom Portugalcu.

Ronaldo je zabio u prva četiri ligaška nastupa i tako srušio rekord kraljevskog kluba, a njegov ukupni učinak još je bolji od fascinantnih sedam golova u pet utakmica (po dva Zürichu i Xerezu, jedan Deportivu, Espanyolu i sinoć Villarrealu). Njegovi trikovi izluđuju protivničke obrane, trk mu je nezaustavljiv, a u posljednja dva dvoboja zabijao je u prvih 100 sekundi utakmice i tako olakšavao posao suigračima. I samo je jedan od spomenutih sedam zabio s bijele točke.

Za prikazano na Madrigalu Goal.com ocijenio ga je devetkom, dobio je pune dvije ocjene od drugog najboljeg pojedinca na terenu, Gutija.

O njegovim ljudskim kvalitetama se da raspravljati, no činjenica je da je 24-godišnji genijalac koji je ime dobio po američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu, s kojim je otac bio oduševljen, već u mladoj dobi u uskom krugu najboljih nogometaša svih vremena. Za tu kategoriju ključna je i standardnost, što on tek treba postići, no jasno je da je u kratkom roku Ronaldo dosegnuo maksimum svoje forme i da s njim u sastavu Real ponovno puca na najviše ciljeve.