RAZLIKA U KLASI

Nacional lako s Dinamom, BBB-i ponovili Arsenal

28.01.2015 u 22:30

Bionic
Reading

Dinamo je u prvom dvoboju osmine finala kupa dočekao Nacional i doživio prvi službeni poraz od predstavljanja na Šalati. Dapače, Nacional je bio vrlo uvjerljiv...

Momčad Roberta Grdovića vodeći je sastav Prve HMNL, a u Dinamu su uglavnom smatrali da mogu parirati novopečenom gradskom rivalu. Ipak, realnost je bila na strani puno boljeg Nacional koji je jednostavno manje griješio i slavio s visokih 8:2.

Nacional je već u prvim minutama zabila za 0:1, i prednost je cijelo vrijeme rasla. Dinamo je u prvom poluvremenu zaustavio i večeras sjajni vratar Nacionala Luketin, a u nastavku su na krilima podrške ubacili u najveću brzinu i uspjeli donekle ublažiti poraz. Tihomir Novak i Mladen Kocić pokazali su da su klasa iznad, a prednjačio je srpski kapetan Kocić koji je zabio četiri gola i dobio pljesak s tribina.

'Mislili su da su nam ravni, ali mene ovakva utakmica i uvjerljiv rezultat ne čude. Ponijele su ih pobjede i imaju vrlo dobru momčad, ali ipak igraju u drugoj ligi i to zna zavarati. Odigrali smo dobru utakmicu, a da smo u nastavku igrali malo dublje možda smo mogli zabiti i više. imaju sjajnu publiku, tu nema spora, ali mi imamo vrlo iskusne igrače na koje to nema posebnog utjecaja,' kaže trener pobjednik Robert Grdović koji s Nacionalom ove sezone ima najviše ciljeve.


U Dinamu, koji je na zagrijavanju ostao bez Šokote, su uglas priznali da je razlika bila evidentna, a kapetan Đulvat se borio sa suzama dok je dugo otpozdravljao raspjevanoj tribini nakon dvoboja. Bad Blue Boysi su napunili svoj sektor, ostatk publike doveo je konačnu brojku do oko 2.500 gledatelja što je brojčani pad u Dinamovom standardu. No, atmosfera nije 'patila' niti minute, BBB-i su ponovili izdanje s Arsenalom gdje se nakon svakog primljenog gola navijalo sve glasnije. Kulminiralo je sve završnim bodrenjem nakon teškog poraza i pljeskom protivniku nakon više nego zalužene pobjede.

Uzvrat će biti čista formalnost, a Dinamu još jedan koristan pokazatelj u kojoj je fazi u odnosu na društvo s kojim planira igrati iduće sezone.

Tribine su odzvanjale, ali Nacional je bio vrlo uvjerljiv