RATNIK NA LEGENDU

Je li Diego Costa najveći nogometni provokator?

28.01.2015 u 00:02

Bionic
Reading

Chelsea je pod trenerom Mourinhom postao zaista kompletna momčad, a možda i ključni kotačić njegovog sastava je neumorni ratnik Diego Costa koji je punih 210 minuta protiv Liverpoola vodio nogometni rat s protivničkim igračima

Costa nije zabio Liverpoolu, ali je bio među njegovim najboljim igračima i junak je iz sjeneprolaza Chelseaja u finale s ukupnim rezultatom 2:1. Tijekom dva ogleda stvorio je Diego i međusobni respekt s Liverpoolovim braničem Škrtelom kojega je nemilice napadao svim sredstvima kroz dvije utakmice. Škrtel ga je odlično čuvao, ali na Costi u oba dvoboja nisu svirani penali koji su mogli biti suđeni... Na kraju su se vrlo srdačno pozdravili.

Costa ne prestaje tražiti put u prazan prostor, prema golu i prema protivničkim živcima. Uvijek je spreman na provokaciju i izazivanje kavge, a u 102. minuti izborio je i žuti karton Liverpoolovog kapetana. Prvo je sapleo Gerrarda, za što je sviran prekršaj, pa ga navlačio na pod i zatim krenuo prema njemu s boksačkim izrazom lica. Da nisu bili na terenu ne bi dobro završilo... Gerrard ga je odgurnuo glavom i krenuo, ali Hazard je bio dovoljno blizu kako bi spriječio velike probleme. Gerrard se uskoro smirio, iako mu je nepopravljivi Costa cijelo vrijeme namigivao da dođe. Kada je vidio da taj crveni karton neće iznuditi mirno se okrenuo i otišao.


Costa zbog svoga maksimalno arogantnog stava na terenu nema pretjerani kredit kod sudaca, s čime se prije 'transformacije' u Premiershipu borio i Luis Suarez, ali pitanje je želi li Mourinho preodgajati svog ratnika. Costu je Simeone u Atleticu naučio svim trikovima i svakom klubu treba 'mangup' koji na sto načina zna pomoći svojoj momčadi. Neće brazilski španjolac vjerojatno nikada biti među nominiranima za fair play, ali njegove će momčadi često zbog toga igrati s igračem više.