AZIJSKI KUP

Australski nogometaši u prilici 'pokoriti' Aziju

27.01.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Australci su drugi finalisti Azijskog kupa odnosno azijskog nogometnog prvenstva. 'Soccerosi' su na stadionu u Newcastleu svladali reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata 2:0

Nogometaši izbornika Angea Postecogloua postigli su još jedan velik uspjeh te će igrati u finalu Azijskog prvenstva, s velikim izgledima da pred svojim navijačima u subotu uzmu prvi naslov.

U polufinalu, bez većih šokova, poveli su već u trećoj minuti pogotkom Trenta Sainsburyja 1:0, a već u 14. minuti sve dvojbe oko pobjednika riješio je Jason Davidson

Za soccerose su od prve minute igrali i Ivan Franjić, standardno dobar na desnom boku, te Mile Jedinak i Matthew Špiranović, a u nastavku je umjesto legende australskog nogometa Tima Cahilla priliku dobio i Tomi Jurić.

Nakon poraza u finalu posljednjeg Azijskog kupa Australci će imati priliku nadmašiti taj uspjeh, a suparnik će im biti selekcija Južne Koreje. Inače, protiv nje Australija je igrala već u skupini, a u toj utakmici, koja nije imala veliku rezultatsku važnost, Korejci su pobijedili 1:0.

Finale je na rasporedu u subotu 31. siječnja s početkom u 20 sati po lokalnom odnosno 10 sati po srednjeeuropskom vremenu, a igrat će se na stadionu Australia u Sydneyju.

Inače, ove sezone Australci su već 'pokorili' Aziju. Istina, u klupskom nogometu, ali Western Sydney Wanderersima nitko nije davao izglede da prođu skupinu Lige prvaka, a na kraju su odnijeli naslov ispred bogatih Arapa te Japanaca, Korejanaca i Kineza.