BIT ĆE SVEGA

Real i navijači u panici; pokrenuta istraga protiv kluba!

27.01.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Real Madrid je na mukama. Krovna međunarodna nogometna organizacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv 'kraljevskog kluba' zbog transfera maloljetnih igrača

Nakon što je FIFA prošle godine kaznila Barcelonu zabranom tansfera na godinu i pol, jer su kršili pravila kod dovođenja mladih nogometaša, od prosinca 2014. zbog sličnih razloga traje i istraga drugog španjolskog velikana Reala.

'Kraljevi' su nedavno doveli 16-godišnje norveško čudo Martina Odegaarda, ali pod sumnjom su raniji transferi maloljetnika Manuela Godoya i Fernanda Maciasa iz Venezuele koji imaju samo 12 godina.

Zna se kako FIFA dozvoljava transfere djece samo ako se zadovolje pojedina pravila koja se često krše, a očigledno istražitelji ovoga slučaja sumnjaju kako na Santiago Bernaebu nije bilo sve čisto.

'Otvoren je formalni disciplinski postupak. Zasad nismo u mogućnosti pružiti dodatne informacije', poručili su iz FIFA-e.

'Slažemo se s FIFA-om po tome. Surađujemo s njom i apsolutno smo sigurni kako su transferi Reala u redu', izjavio je direktor Reala Emilio Butragueno.