NETKO MORA OTIĆI

Real iznenadio kupovinom: Modriću opasan konkurent!

23.01.2015 u 20:33

Bionic
Reading

Real Madrid doveo je iz Cruzeira Brazilca Lucasa Silvu za 14 milijuna eura, što znači da će netko morati napustiti klub, a to će vjerojatno biti Asier Illaramendi

Iako je najavljivano kako Real neće kupovati u ovom zimskom prijelaznom roku, 'kraljevski klub' ipak je odlučio pojačati svoju veznu liniju koju je pogodila ozljeda Luke Modrića posljednjih mjeseci.

Iz brazilskog Cruzeira došao je Lucas Silva, prilično popularan 21-godišnji veznjak u svojoj zemlji, o kojem u Europi malo toga znamo, osim da još nije dobio priliku u seniorskoj reprezentaciji, a igra defanzivniju ulogu u sredini te poput Luke Modrića ne zabija mnogo golova. Bio je najveći dragulj svojeg kluba koji ga nije htio samo tako dati.

Real je tek iz trećeg pokušaja uspio dovesti ovog igrača iz Brazila, nakon što je njegov matični klub odbio prve dvije ponude. Govori se o transferu od 12 milijuna eura fiksnih te dva bonusa ako se Lucas pokaže na terenu.

Prema pisanju španjolske Marce, ovaj transfer mogao bi biti kraj Asiera Illaramendija u Realu koji se nije uspio izboriti za mnogo minutaže, a ovime je klub pokazao da nema namjere davati mu prilike niti u budućnosti.

Lucas Silva će biti konkurent Iscu, Khediri i našem Luki Modriću, čiji se oporavak očekuje do četvrtfinala Lige prvaka.

'Luka se dobro oporavlja. Počeo je trčati, ostaju mu tri tjedna do povratka u igru. Mogao bi se vratiti do početka Lige prvaka,' optimističan je Carlo Ancelotti, iako je realnije očekivati povratak nakon osmine finala elitnog klupskog natjecanja.

Podsjetimo, Real je ove zime doveo i 16-godišnjeg norveškog supertalenta, Martina Odegaarda.