POČAŠĆEN NAGRADOM

Perišiću 'Vatrena krila': Nastavit ću davati sve za sveti dres!

03.01.2015 u 17:17

Bionic
Reading

U subotu je Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije 'Uvijek vjerni' po šesti put dodijelio nagradu 'Vatrena krila' najsrčanijem igraču reprezentacije u prošloj godini, a to priznanje za 2014. zaslužio je ofenzivni veznjak Ivan Perišić.

Perišić je tijekom 2014. godine postigao sedam od svojih dosadašnjih osam pogodaka u reprezentativnom dresu, dva na Svjetskom prvenstvu u Brazilu (po jedan protiv Kameruna i Meksika) gdje je bio najbolji naš igrač, te još tri u kvalifikacijama za EURO 2016. (dva protiv Azerbajdžana i jedan protiv Italije) u kojima je zaigrao nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede ramena.

'Iznimna mi je čast dobiti ovu nagradu, a to će mi ujedno biti i jak motiv za rad u narednim godinama. Nastavit ću davati sve najbolje za sveti dres', izjavio je Perišić primajući nagradu.

'Uvijek vjerni' šestu su godinu dodijelili nagradu 'Vatrena krila', a dosadašnji osvajači nagrade bili su: Vedran Runje (2009), Josip Šimunić (2010), Darijo Srna (2011), Mario Mandžukić (2012) i Stipe Pletikosa (2013).

Osim nagrade za najsrčanijeg igrača, Klub navijača 'Uvijek vjerni' dodjeljuje i nagradu za najveću mladu reprezentativnu nadu, dobitnik koje je za 2014. Tin Jedvaj, dok je nagradu za životno djelo i poseban doprinos hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji dobio Slaven Bilić.

'Nastojat ću svojim igrama u budućnosti opravdati ovu nagradu', kratko je rekao Jedvaj, dok je u ime Slavena Bilića, kojega u nedjelju očekuje veliki derbi turskog prvenstva između njegova Besiktasa i Galatasaraya, nagradu primio dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.