BRAVO ZA MATIĆA

Hrvatski nogometaš najbolji je sportaš Pekinga!

27.12.2014 u 14:29

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Darko Matić, koji nastupa za momčad Beijing Guoan iz Pekinga, proglašen je za najboljeg sportaša glavnog grada Kine za 2014. godinu.

'Ovo priznanje Sportskog saveza Pekinga za mene velika čast jer je konkurencija bila iznimno velika', rekao je Matić.

Istaknuo je kako ovo priznanje za njega ima još veću vrijednost jer je stranac u glavnom gradu najmnogoljudnije zemlje svijeta.

Darko Matić u Kini igra već osam godina. Najprije je dvije godine nastupao za momčad Teda iz Tianjina iz koje je prešao u ekipu Beijing Guoan iz Pekinga u kojoj igra šest godina. U dosadašnjem boravku u Kini Matić je u četiri godine proglašavan najboljim stranim nogometašem kineskog prvenstva, a osmu godinu zaredom je najbolji zadnji vezni igrač Prve kineske lige.

Engleski magazin goal.com izabrao je Matića 2010. godine u najbolju momčad azijskog kontinenta na poziciji zadnjeg veznog igrača. U paru s Matićem u toj je liniji izabran i proslavljeni brazilski nogometaš Rivaldo koji je tada igrao u Uzbekistanu, a koji je 1999. godine bio proglašen za najboljeg nogometaša svijeta i koji je sa reprezentacijom Brazila 2002. godine osvojio titulu svjetskog prvaka.