KONKURENCIJA MANDŽUKIĆU

Torres se vratio, a to znači da je Kramarić 'izvisio'!

25.12.2014 u 15:53

Bionic
Reading

Sedam godina nakon što je napustio Vicente Calderon španjolski napadač Fernando Torres (30) vraća se u redove Atletico Madrida i bit će konkurencija našem Mariju Mandžukiću za mjesto u momčadi.

U redovima aktualnog španjolskog prvaka nitko nije želio potvrditi, ali niti demantirati ovu vijesti, no ugledni španjolski listovi Marca i As navode kako su Chelsea, Milan i Atletico dogovorili posao. Torres je igrač Chelsea, no prvi dio sezone proveo je na posudbi u Milanu. Kako ga Talijani više nisu željeli, Chelsea je dogovorio novu posudbu, ovoga puta s europskim doprvakom. Atletico bi trebao napustiti i preseliti u Milan Alessio Cerci.

'El Nino' je upravo u Atleticu započeo karijeri i u tom je klubu izgradio svoje ime. U dresu madridskog kluba igrao je šest godina (2001-2007) postigavši 92 gola u 244 utakmice. Iz Atletica je 2007. preselio u Liverpool za 25 milijuna eura i u dresu 'redsa' nastavio je s odličnim igrama. Za Liverpool je u 142 nastupa zabio 81 pogodak, a potom u siječnju 2011. za 60 milijuna eura otišao u Chelsea.

Prelaskom na Stamford Bridge njegova je karijera krenula silaznom putanjom i Torres je tek povremeno pokazivao trenutke genijalnosti zbog kojih je smatran jednim od najboljih napadača na svijetu. U dresu 'Bluesa' je u pet sezona zabio 45 golova i ovoga ljeta je posuđen Milanu. No i na San Siru je grijao klupu i u deset susreta zabio je samo jedan gol.

Torres je jedan od rijetkih nogometaša koji je u karijeri osvojio sve važnije trofeje. Sa španjolskom reprezentacijom je bio svjetski (2010) i dvostruki europski prvak (2008, 2012). U dresu Chelsea bio je pobjednik Lige prvaka (2012) i Europske lige (2013).

A ovim transferom otklonjena je i mogućnost angažmana našeg Andreja Kramarića, iako su neki mediji brujali kako će hrvatski tandem biti udarna snaga Simeoneove momčadi.