PROKLETSTVO DROGE

Dva je puta bio Zlatna kopačka, a sada živi na rubu...

25.12.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Bio je jedan od najboljih nogometaša svijeta na početku 21. stoljeća, ali umjesto da bude dio brazilskog slavlja na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji, Jardel je izostavljen s popisa te je utjehu potražio u alkoholu

Ne tako davno bio je velika opasnost za suparničke obrane, a danas posjećuje psihijatre i 'skida' se s kokaina.

'Bitka kao i svaka druga, pokušavam naći utjehu u Bogu', izjavio je nedavno Brazilac Mario Jardel, nogometaš koji je dva puta bio Zlatna kopačka Europe.

Njegov najveći neprijatelj je kokain, a počeo ga je uzimati nakon očeve smrti i problema koje je majka imala zbog alkoholizma. Nakon 2004. i sloma u trećoj sezoni u dresu Sportinga iz Lisabona šetao se po klubovima, trošio staru slavu i na kraju se povukao 2012.

Prvu Zlatnu kopačku osvojio je u sezoni 1998/99, dok je nosio dres Porta. U četiri sezone zabio je 130 golova u 125 utakmica. Potom se preselio u Tursku i davao, u prosjeku, gol po utakmici. A onda se već u sljedećoj sezoni vratio u Lisabon, točnije u Sporting, te osvojio i drugu Zlatnu kopačku.

Nakon toga uslijedio je potpun raspad, a kumovalo mu je izostavljanje s popisa brazilske reprezentacije koja je potom osvojila svjetsko zlato u Japanu i Južnoj Koreji 2002.

I dok je Ronaldo 'harao' po terenima, Jardel se opijao po rodnoj Fortalezi te je doživio bizarnu ozljedu. Naime pri padu u bazen slomio je križne ligamente i njegova prezentacija više nikad nije bila na istom nivou.

Danas se Jardel u svojoj 41. godini bavi lokalnom politikom, ali i pokušava 'iskobeljati' iz prokletstva droge. Nekad je to izgledalo puno drugačije. Dok je igrao za Sporting, bio je čak idol danas planetarnoj zvijezdi Cristianu Ronaldu i nesuđenom šogoru, jer hodao je s njegovom sestrom Jordanom.