NOVA SMJENA

Heroj mundijala koštao posla Dinamovu legendu

20.12.2014 u 11:58

Bionic
Reading

Kolumbijac Jorge Luis Pinto, koji je ove godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu predvodio Kostariku do povijesnog plasmana u četvrtfinale, postao je u subotu novi izbornik Hondurasa, zamijenivši bivšeg kostarikanskog reprezentativca i igrača zagrebačkog Dinama Hernana Medforda

Kolumbijski nogometni stručnjak, 62-godišnji Jorge Luis Pinto, postao je treći trener koji je sjeo na izborničku klupu Hondurasa u posljednjih pola godine. Čovjek koji je Kostariku vodio do plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu i ispao tek na jednaesterce od svjetskih doprvaka Nizozemaca, pokušat će biti uspješniji od svojih prethodnika, sunarodnjaka Luisa Suareza i Kostarikanca Hernana Medforda.

Suarez je vodio Honduras na SP-u u Brazilu do posljednjeg mjesta u skupini s Francuskom, Ekvadorom i Švicarskom uz gol-razliku 1:8. Suareza je u srpnju ove godine naslijedio Medford, hrvatskim ljubiteljima nogometa poznat iz igračkog razdoblja, kad je 1990. godine, nakon uspješnog nastupa na SP-u u Italiji s reprezentacijom Kostarike, došao u zagrebački Dinamo i u 14 nastupa za 'modre' postigao četiri pogotka.


Medford je na klupi izdržao samo pet mjeseci. Honudras je u tom razdoblju odigrao osam utakmica u kojima je ostvario dvije pobjede (Belize 2-0, Nikaragva 1-0), dvaput odigrao neodlučeno (SAD 1-1, Kina 0-0) i četiri puta bivao poražen, a najteže (0-6) na gostovanju u Japanu.

Glavni cilj koji su čelnici Nogometnog saveza Hondurasa stavili pred Pinta je plasman reprezentacije na završnicu Svjetskog prvenstva 2018. godine, kojem će domaćin biti Rusija.

Pinto i njegovi igrači izazvali su prvorazrednu euforiju u Kostarici. Sada to želi Honduras...