A NEKI ĆE I SANJATI

Pogledajte preokret o kojem će se još dugo pričati

09.12.2014 u 08:56

Bionic
Reading

MNK Futsal Dinamo u ponedjeljak je velikim preokretom, u samoj završnici utakmice, pobijedio favorizirani Alumnus, prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske

Teško je riječima opisati emocije, strast, sportsku dramatičnost.. koja je pratila finalni ogled futsal Kupa Hrvatske regije Sjever. Sučelili su se MNK Alumnus, aktualni prvak Hrvatske i MNK Futsal Dinamo, apsolutni sportski hit u Zagrebu, koji je do te utakmice nanizao osam pobjeda. Između ostalog i protiv prvoligaša iz Novog Marofa.

'Rijetko se ovo viđa. Vjerovali smo cijelo vrijeme i na kraju nam se isplatilo. Igrali smo na krilima podrške i dokazali da možemo i protiv najboljih. Ne bi to bilo to da smo vodili cijelo vrijeme, ovako se pišu najljepše sportske priče,' rekao je Purgar koji se sa suigračima nakon utakmice popeo među euforičnu navijačku jezgru (teško je prizvati sjećanje na snažniju koheziju Dinamove publike i igrača) kako bi zajednički proslavili uspjeh.

S rezultatom 3:1 ušlo se u zadnjih šest minuta, a onda je krenuo urnebes. Tribine su proključale nakon gola mladog reprezentativca Grgića koji smanuje na 3:2, a četiri minute zatim Dinamo izvlači vratara i izjednačuje nakon što je Purgar pronašao Stipića 'na drugoj stativi'. Minuta do kraja, sve na početku. I tada trenutak odluke.

Franja je na brzinu presjekao loptu pri izvođenju i sjurio se prema večeras sjajnom vrataru Vuku. Zaustavljen je prekršajem na osam metara, i Purgar je 'probio mrežu' udarcem iz slobodnjaka za 4:3. Sada je Alumnus izvadio vratara, no Dinamo se obranio i proslavio prvi trofej u povijesti mladog kluba.