NEVJEROJATAN PAD

Bio je trener kojeg je veličala cijela Europa, a sada ga - žali!

03.12.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon što je Borussia Dortmund zasjela na posljednje mjesto Bundeslige ovog vikenda, pritisak na trenera Jürgena Kloppa došao je na vrhunac. No, on ne priznaje da je izgubio sposobnosti koje su ga svrstavale među najbolje stratege svijeta prije samo par godina i nema namjere odnijeti ostavku...

Nevjerojatan pad Borussije Dortmund najzvučnija je nogometna priča trenutno u Europi. Momčad puna talenata i uglednih igrača nalazi se nakon 13 odigranih kola na posljednjem mjestu Bundeslige i koliko god bilo teško vjerovati da bi tu mogla ostati dulje vrijeme, u Dortmundu su navijači sve zabrinutiji.

Čovjek koji je na udaru kritika definitivno je Jürgen Klopp. Strateg koji je s klubom osvojio Budnesligu 2011. i 2012. godine, a 2013. igrao u finalu Lige prvaka, odjednom je postao krivac za krah jedne od najatraktivnijih ekipa europskog nogometa.

'Bolji sam trener nego što sam bio 2012. godine. Nažalost, na ljestvici to se ne vidi,' izjavio je za Bild Klopp te poručio nezadovoljnim navijačima u svom stilu:

'Ako želite siguran uspjeh, postoji samo jedan način. Postanite navijač Bayerna pa ćete biti sretni.'

Nema namjere ponuditi ostavku, no ako do zimske stanke njegovi igrači ne proigraju, uprava kluba neće imati izbora…