IDE I BEZ 'MUŠKETIRA'

'Pola Dinama' do polufinala kupa, slijedi veliki test

27.11.2014 u 17:04

Bionic
Reading

MNK futsal Dinamo je u Podsusedu protiv jedinog sastava kojega do sinoć nisu pobijedili izborio polufinale regionalnog kupa, te se okreću dvoboju u KD Dražen Petrović u kojem imaju priliku potvrditi jesenski naslov prvaka

Dinamo je pred svojim navijačima u Podsusedu dočekao MNK Kozakiv i rezultatom 3:1 izborio polufinale kupa regije sjever. Iako u sastavu nije bilo najboljeg strijelca Šokote, Purgara, Franje i Pavlovića Dinamo je prošao i drugu (nakon gostujućeg trijumfa kod prvoligaša Marofa) prepreku u kupu, te osigurao polufinale protiv najvećeg rivala iz lige - Rugvice. U drugom polufinalu sastaju se Patrioti i aktualni hrvatski prvak Alumnus.

Mrežu Kozakiva načeo je Stipić u uvodnoj fazi utakmice i srezultatom 1:0 otišlo se na poluvrijeme. Oko 500-injak gledatelja malo je šokirao gol Buzadžića za 1:1, no već u idućem napadu Pezelj je vratio vodstvo Dinamu da bi za konačnih 3:1 od stative pogodio Jelušić. Kozakiv je u jednoj fazi preuzeo inicijativu i probio uglavnom čvrsti Dinamov presing (pogodili su i stativu), no ozljedama načeti kapetan Đulvat ušao je u posljednjih sedam minuta i Dinamo je proslavio još jednu pobjedu pred svojom bučnom publikom.

U polufinalu (vjerojatno idući četvrtak) slijedi Rugvica, no fokus kluba i njegovih navijača okreće se ponedjeljku (21 sat) i dvoboju s Patriotom u kojemu imaju mogućnost osigurati jesenski naslov prvaka. Dvoboj se igra u Draženovoj dvorani (Cibona) koja prima oko pet tisuća ljudi - sprema se spektakl na razini kojega zagrebački sportski fenomen zaslužuje. Ulaznice, standardno, koštaju 20 kuna.

Djelić atmosfere iz Podsuseda protiv Kozakiva