ŽESTOKA KONKURENCIJA

Nova prilika? Igor Štimac se prijavio za izbornika BiH!

25.11.2014 u 20:22

Bionic
Reading

Veliko je zanimanje za mjesto nogometnog izbornika BiH, a mediji u toj zemlji navode da je pristiglo 13 prijava među kojima je bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, ali i ugledni europski stručnjaci poput Giovannija Trapattonija i Felixa Magatha te nogometaša Enza Schifa i Lothara Matthausa

Kako je objavio najveći internetski portal u BiH, Klix na adresu adresu Nogometnog saveza BiH, nakon nedavne smjene Safeta Sušića, stiglo je ukupno 13 prijava nogometnih stručnjaka da s klupe vode izabranu vrstu BiH u nogometu. Pozivajući se na izvore iz Povjerenstva za imenovanje izbornika koje je imenovao Nogometni savez BiH prijave su stigla od stranih stručnjaka poput Giovannija Trapattonija, Felixa Magatha, Enza Scifa i Lothara Matthausa.

Po istom izvoru najviše prijava poslale su agencije koje zastupaju nogometne stručnjake. Od stručnjaka iz regije uz Roberta Prosinečkog, koji je u međuvremenu potpisao voditi reprezentaciju Azerbajdžana, prijavili su se bivši izbornik Hrvatske Igor Štimac, srbijanski stručnjak Milovan Rajevac koji je s reprezentacijom Gane napravio odličan rezultat 2010. godine u Južnoj Africi, trener Dragan Okuka koji je vodio Legiju iz Varšave, kao i mladu nogometnu vrstu Srbije i Crne Gore.


Od stručnjaka iz BiH za izborničko mjesto prijavili su se Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković i Šener Bajramović. Najveći broj medija i javnosti priželjkuje Vahida Halilhodžića na klupi nogometne reprezentacije BiH, no on se do sada nije službeno prijavio za izborničko mjesto iako su iz vodstva Nogometnog saveza BiH najavili da će s njim oko te ponude razgovarati do kraja tjedna.

Safetu Sušiću, koji je pet godina vodio nogometnu reprezentaciju nedavno je Nogometni savez BiH dao otkaz nakon poraza protiv Izraela od 3:0 čime je BiH značajno smanjila izglede da se plasira na EURO 2016. u Francuskoj. Reprezentacija BiH je u prvoj utakmici skupine B izgubila od Cipra na svom travnjaku s 1-2, a samo po bod osvojili su u utakmicama s Walesom i Belgijom završivši na predzadnjem mjestu s dva boda. Ispred BiH nalaze se Izrael s 9, Cipar s 8, Wales sa 6 i Belgija 5 osvojenih bodova. Na posljednjem je mjestu reprezentacija Andore koja je bez bodova.