BOROVEC U IME POLICIJE

'Mi smo poslali popis, ali Dinamo i sâm može zabraniti ulazak'

24.11.2014 u 18:15

Bionic
Reading

Nakon neodigranog derbija između Dinama i Hajduka, a do kojeg nije došlo jer je određenom broju navijača 'bilih' bio zabranjen ulazak na maksimirski stadion, odgovornost je preuzela policija

Naime, iz Splita su slali poruke kako je popis s imenima navijača koji ne smiju na tribine svojevoljna odluka maksimirskog kluba. Međutim, na izvanrednoj pressici načelnika Uprave policije, Krunoslava Borovca, stigao je demantij tih sumnji.

'Mi smo poslali popis na kojem su 92 navijača jer vodimo evidenciju. Nije Policijska uprava Splitsko-dalmatinska poslala nikakav popis. On je došao iz Ravnateljstva policije, izjavio je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec te nastavio:

'Popis od 92 ljudi koji smo poslali Dinamu uoči derbija protiv Hajduka nema veze sa sudskim zabranama, to je policijska evidencija. Organizator utakmice ima pravo sprovesti popis koji smo im mi poslali. Isto tako, klub i bez tog popisa može kao organizator zabraniti ulazak navijačima ako je to u skladu sa zakonom'.

Borovec je dodao i koji su razlozi ovakvim navijačkim rekacijama.

'U pozadini svih ovih nereda i događanja je pokušaj sprječavanja personalizacije ulaznica, a to je nama jedini način da suzbijemo huliganizam. Kod nas je problem infrastruktura i zasad je personalizaciju moguće provoditi samo na utakmicama Dinama i reprezentacije na Maksimiru'.

Pitanja je bilo i vezano uz utakmicu Red Bulla u Europskoj ligi, a na koji također nije mogao velik broj, ovog puta Dinamovih navijača.

'Tada nismo poslali popis. No, klub, u tom slučaju Dinamo, kao organizator ima pravo zabraniti navijačima ulazak ako je to u skladu sa zakonom'.

Za kraj, Borovec je dodao i nešto o ćemu policija dosad nije govorila. O tzv. A, B i C kategorijama prestupnika:

'Izgrednici su evidentirani i stavljeni u kategoriju A, B i C. U kategoriji C su oni najgori, koji ponavljaju prekršaje i na listi ih je 176. U kategoriji B je trenutno 1811 navijača, a u kategoriji A 2064 navijača. To nema veze sa sudskim zabranama, a njih ima 172.