TKO JE SLJEDEĆI?

Hrvatska skupina! Otkantali osmog izbornika od 2007.

20.11.2014 u 17:52

Bionic
Reading

Bugarski nogometni savez (BFU) otpustio je Luboslava Peneva s mjesta izbornika nakon što je u posljednjem kvalifikacijskom nastupu za odlazak na EURO 2016. Bugarska u nedjelju na svom terenu protiv Malte odigrala samo 1-1

Bugarska, koja je jedan od suparnika Hrvatske u skupini H, nakon četiri odigrana susreta ima samo četiri osvojena boda, šest manje od vodećih Hrvatske i Italije, a pet od treće Norveške.

Osim domaćeg remija protiv Malte, Bugarska je prošloga mjeseca izgubila na svom terenu od Hrvatske (0-1), te na gostovanju protiv Norveške (1-2), dok je jedini uspjeh ostvarila još u rujnu na gostovanju protiv Azerbajdžana (2-1).

'Raskinuli smo ugovor s Penevim. Momčad nije dobro igrala pod njegovim vodstvom i gotovo da smo izgubili sve izglede za plasman na EURO. Nadam se kako ćemo imati novog izbornika do Nove godine, a on sigurno neće biti stranac', izjavio je predsjednik BFU-a Borislav Mihajlov.

Penev je vodio Bugarsku od studenoga 2011. godine, ali niti pod njegovim vodstvom nije se osjetio napredak u rezultatima reprezentacije koja je posljednji nastup na nekom velikom natjecanju upisala na EURU 2004. u Portugalu.

Od 2007. godine Bugarska je promijenila čak osam izbornika.