MEKSIKANCI UVJERENI

Pritisak na Simeonea: Mandžu na klupu, imaš u ekipi boljeg!

20.11.2014 u 15:49

Bionic
Reading

Nakon što je zabio dva pogotka u prijateljskom dvoboju protiv Bjelorusije, Raul Jimenez i njegov meksički izbornik Miguel Herrera traže od Diega Simeonea da ga gurne u prvu momčad...

Mladi 23-godišnji napadač stigao je kao zvučno pojačanje među crveno-bijele ovog ljeta, no nije bio jedini. Umjesto Diega Coste doveden je i Mario Mandžukić koji je kod Simeonea odmah čvrsto zauzeo svoje mjesto u ekipi, što zbog sposobnosti zabiti važne golove, što zbog kvalitetne igre u obrambenoj fazi.

Raul Jimenez završio je na klupi i imao vrlo malo prilika pokazati što zna. Ulazi uglavnom u završnoj fazi utakmica te je dosad zabio tek jedan pogodak, u dvoboju protiv Seville koji je već bio riješen.

S obzirom da Simeone ne želi raditi kompromise u taktici da bi u ekipi igrala dva gol igrača, jasno je da Meksikanac može u momčad samo ako izgura Mandžu. Odlučio se to ostvariti – svim sredstvima. Dobro je odigrao u utorak dvoboj svoje reprezentacije protiv Bjelorusije u kojem je zabio dva pogotka, a kasnije je iskoristio priliku i preko medija poručio: 'Nadam se da je Simeone vidio moja dva gola za Meksiko'.


U akciju 'ugurajmo Jimeneza u prvu ekipu Atletica' uključio se i izbornik Meksika Miguel Herrera koji je Simeoneu potvrdio: 'Raul je spreman za to'.

Međutim, možda su nas Meksikanci izbacili sa SP-a u Brazilu, no ovaj put prijeti im poraz: Mandžin stil igre ono je što je Diego Simeone oduvijek volio i Jimenez će ostati u rotaciji, dok god naš napadač bude u formi....