REZULTAT NEZADOVOLJSTVA

Pukla ljubav Barce i Messija, sprema se najveći transfer u povijesti!

20.11.2014 u 12:01

Bionic
Reading

Nakon što je jedan od najboljih nogometaša svih vremena Lionel Messi odbio potpisati novi ugovor s Barcelonom, engleski nogometni velikani krenuli su u 'lov' na argentinskog nogometnog čarobnjaka.

Chelsea, te Manchester United i njegov gradski suparnik City pažljivo prate situaciju na Camp Nou i u svakom trenutku su spremni krenuti u akciju. Sva tri kluba spremna su platiti 200 milijuna eura odštete, te Messiju ponuditi oko 300.000 eura tjedne plaće. Britanski mediji nagađaju kako je City u laganoj prednosti jer su izvršni direktor Ferran Soriano i sportski direktor Txiki Begiristain radili u Barceloni i u dobrim su odnosima s Messijem.

'Barcelona je trebala prodati Messija onog trenutka kada je kupila Neymara. Messi sada igra pod neviđenim pritiskom. Svako tko dođe na stadion želi vidjeti čuda, a to nije relani i normalno,' smatra legendarni Nizozemac Johan Cruyff

Messi je u Barcelonu stigao prije 14 godina i u 437 nastupa zabio je 364 golov uz 142 asistencije. Ukupno je u Barcinom dresu osvojio 21 trofej.

'U nogometu se događaju mnoge stvari i ponekad ne ispadne sve kako želite. Živim u sadašnjosti, želim pomoći Barceloni da i dalje osvaja trofeje. Želio bi završiti karijeru u Barceloni, ali u životu ne dobijete uvijek ono što želite,' kazao je Messi u razgovoru za argentinski časopis Ole dodavši: "Cilj mi je da ova sezona prođe vrlo dobro i da osvojim što više trofeja. Vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju sezone."

Dio španjolskih medija navodi kako Messi razmišlja o odlasku iz Barcelone nezadovoljan tretmanom koji ima u klubu. I dok su ga bivši predsjednik Joan Laporta i trener Pep Guardiola držali kao 'kap vode na dlanu', kod sadašnjeg vodstva nema takav tretman. Zasmetale su ga nedavne riječi dopredsjednika kluba Javiera Fausa koji je izjavio kako 'Barcelona nema namjeru financijski popravljati njegov sadašnji ugovor'. Istovremeno čelnici kluba su poboljšali ugovor kojeg ima Neymar. Messijev odgovor je bio žestok.

'Gospodin Faus je osoba koja ne zna ništa o nogometu i želi upravljati Barcelonom kao da je neka tvrtka. Barcelona zaslužuje da ju vode i predstavljaju vrhunski menadžeri i ljudi, a Faus nije nijedan od takvih. Niti jednog trenutka nisam tražio poboljšanje ugovora,' poručio je Messi.

'Krtice' s Camp Noua otkrivaju kako u klubu traje 'rat frakcija' - ljudi okupljenih oko novog predsjednika Sandra Rosella i kadrova njegovog prethodnika i velikog oponenta Laporte. Dio sadašnjeg vodstva smatra kako bi se veliki dio obnove stadiona Camp Nou mogao financirati prodajom jednog igrača. Messija, naravno.

Argentinski izbornik i bivši Messijev trener u Barceloni Gerardo Martino smatra kako Messi neće napustiti Barcelonu. Premda...

'Kada pogledate njegovu povezanost s Barcelonom, teško je vjerovati u prekid suradnje. Premda, kada vidite što mu se sve nudi, odnosno u koliko bi se velikih momčadi uklopio, onda to izgleda moguće', izjavio je Martino.