DELIRIJ U VRELIMA

Dinamu pobjeda u derbiju; u sljedećem kolu preuzima vrh?

15.11.2014 u 13:36

Bionic
Reading

U 5. kolu II. HMNL Sjever momčad Futsal Dinama ostvarila je važnu pobjedu protiv izravnog suparnika za ulazak u prvu ligu, momčadi Agram Extremea. U napetoj utakmici punoj zanimljivih akcija i pregršt prilika Dinamo je pobijedio rezultatom 4:3 (2:0) i time izborio priliku da pobjedom protiv Rugvice u idućem kolu zasjedne na vrh ljestvice

U prvom poluvremenu oko tisuću raspjevanih i glasnih gledatelja u dvorani Sutinska vrela vidjelo je potpunu dominaciju domaćina koji su zagospodarili terenom i uspjeli iskoristiti dvije svoje prilike za miran odlazak na odmor. Dinamo je u vodstvo doveo Filip Pezelj prekrasnim pogotkom, a Tomo Šokota nekoliko minuta prije stanke povećava vodstvo na 2:0.

Ništa nije slutilo na tako neizvjesno drugo poluvrijeme, ali gosti koji su vjerojatno nenavikli na ovakvu atmosferu djelovali prilično rezervirano, u nastavku pokazuju kvalitetu zbog koje se i nalaze u samom vrhu II. HMNL Sjever. U 26. minuti Nikola Stojanović smanjuje rezultat na 2:1, ali već u idućem napadu Nikola Grgić vraća prednost na dva razlike. I kada su svi pomislili kako će utakmica ući u mirnu završnicu, Ivica Bačić zabija za 3:2 i Agram se odlučuje umjesto vratara u igru uvesti još jednog igrača jurišajući po izjednačenje. Prilike ispred Dinamovog gola redale su se jedna za drugom, gol je visio u zraku, a onda se dogodilo nešto što se riječima teško može opisati.

Navijači koji su cijelu utakmicu zdušno bodrili svoje ljubimce prebacuju u veću brzinu i u dvorani nastaje apsolutni delirij, navijanje koje već godinama nije viđeno na nekom sportskom događaju u gradu. Cijela dvorana bila je na nogama, pjesma se čula daleko izvan dvorane, navijači su igrali s igračima na terenu, proživljavali s njima svaki duel, svaku osvojenu loptu. Momčad Dinama na to je fanatično navijanje odgovorila na najbolji mogući način, u 33. minuti Pezelj postiže svoj drugi pogodak na utakmici i povećava vodstvo na 4:2. Počasni pogodak za goste u samoj završnici utakmice djelo je Zorana Javornika

Nakon utakmice svoje dojmove podijelio je pomoći trener Dinama Filip Andabaka

'Znali smo da nas očekuje jedna teška utakmica i to se u potpunosti potvrdilo. U prvom poluvremenu smo bili pravi, odigrali smo točno onako kako smo se dogovorili prije utakmice. Drugo poluvrijeme smo nažalost odigrali bez Purgara i Franje koji zbog ozlijede nisu mogli nastaviti utakmicu, i to se osjetilo u igri naše momčadi. Ipak moram pohvaliti naše mlađe igrače koji su se junački borili i uspjeli izboriti ovu vrlo važnu pobjedu za nas'.

Vedran Škorić djelovao je umorno ali sretno nakon utakmice u kojoj je Dinamo pobjegao izravnom suparniku za naslov na četiri boda:

'Odigrali smo fantastično prvo poluvrijeme, a u drugom smo malo pali, posebno u trenucima kada je Agram izvadio svoga vratara iz igre. Nismo imali rješenje za taj njihov potez, i to nas je umalo koštalo gubitka bodova. Ipak moramo biti zadovoljni, uspjeli smo ostvariti pobjedu što nam je bio cilj i sad gledamo prema idućem kolu i utakmici s Rugvicom. Mi smo Dinamo i u idućem kolu idemo po ono što nam pripada i što nam je obaveza zbog imena kluba za koji nastupamo- prvo mjesto na ljestvici'.

Utakmica protiv Rugvice na rasporedu je 22.11., a podsjećamo kako će Futsal Dinamo 18.11. u SD Borovo u sklopu obilježavanja dana pada Vukovara odigrati prijateljsku utakmicu protiv momčadi Aurelia Futsal, te tom prigodom odati počast i zapaliti svijeće svim žrtvama stradalog Grada Heroja.