PROBLEM DVORANE...

Priopćenje MNK Dinama: Nećemo oodustati

Bionic
Reading

Nakon očitovanja Ustanove upravljanja sportskim objektima pri Gradu Zagrebu, kojima obrazlaže odluku da MNK futsal Dinamu dvorana 2 Doma sportova ne bude dostupna do kraja godine svoju stranu priče iznijeli su i iz kluba. Priopćenje prenosimo u cijelosti

Ovim se putem obraćamo javnosti i članovima MNK Futsal Dinamo kako bismo progovorili o problemu s dobivanjem dvorane za natjecateljske nastupe kluba. Kao što smo bili najavili, sve domaće utakmice našeg kluba, osim drugog kola, trebale su biti igrane u dvorani Dom sportova II. Međutim, naišli smo na očito nepremostivi problem s nadležnim gradskim institucijama.

Naime, naš je klub u više navrata pokušavao organizirati prvenstvene utakmice 2. HMNL u dvorani Doma sportova II i to kao zakupnik sukladno propisanoj tržišnoj cijeni određenoj od Grada Zagreba. Navedeno nam je omogućeno samo u prvom kolu protiv MNK Siscia. Nakon opisane utakmice nadležna ustanova Grada koja upravlja dvoranom otkazala nam je već dogovorene termine za odigravanje preostalih utakmica. Naša argumentacija i fleksibilnost vezano uz same termine pa i nastupe u neatraktivnim terminima očito nisu bili dostatni za pronalazak rješenja.

Želimo naglasiti kako imamo razumijevanja za ostale korisnike i redovitu proceduru, koju smo i poštivali, ali smo očito izigrani. Također, prijateljski smo ponudili i da stupimo u komunikaciju s drugim klubovima kako bismo se probali dogovoriti ne bi li im mi sami pronašli i platili zamjenski termin kako ne bismo ugrozili njihov plan treninga.

Prije utakmice protiv MNK Siscia dobili smo odobrenje i točne termine (dan i sat) za sve utakmice osim utakmice drugog kola kad se odigravalo stolnotenisko prvenstvo. Ugovor nismo potpisali jer nam je rečeno da to u tom trenutku nije moguće i da moramo riješavati stvari tjedan dana prije svake pojedine utakmice. Rečeno nam je da je jako velika gužva u dvorani i da će biti potrebno eventualno još malo usklađivati dvoranu, ali da će se svakako pobrinuti da te tri (!!!) utakmice odigramo u Domu Sportova.


Prvo je otpala utakmica s Petrinjčicom zbog boksa što smo prihvatili. Zatim je otpala utakmica s Agram Extremom jer je dvorana opet zauzeta, ali s obećanjem da će zadnja utakmica protiv Patriota sigurno biti u Domu Sportova, jer će se pomaknuti raspored Kutije šibica. Obećano nam je kako će MNK Dinamo tu utakmicu igrati 30. 11. u večernjim satima.

Međutim, tada dolazi do još jednog obrata. Naknadno smo telefonski obaviješteni da ipak ne možemo dobiti niti zadnju utakmicu te je posebno naglašeno da se boje za sigurnost dvorane zbog galame i da su zatražili ispitivanje statike.

Objašnjenje institucija Grada – kako je navijanje naših navijača preglasno te je zato moguće urušavanje tribina, smatramo neozbiljnim i apsolutno neprihvatljivim. Kako je moguće da se u istoj dvorani redovito održavaju razni rock koncerti na kojima je kapacitet dvorane također dobro ispunjen, a buka koju stvaraju zvučnici i pojačala ipak znatno viša od one koju proizvode naše glasnice?

Smeta li Futsal Dinamo nekome i zašto, pitanje je koje se nameće samo po sebi. Nesporno je da gradske institucije svojim postupcima našem klubu čine veliku štetu.

Utakmice našeg MNK Futsal Dinamo po nekim su neslužbenim brojkama druge po posjećenosti u Zagrebu, iako smo većinu utakmica igrali u dvorani na periferiji Zagreba koja ima kapacitet ograničen na 1200 mjesta. Napominjemo i kako je utakmicu kojom je naš klub predstavljen na Šalati posjetilo gotovo četiri tisuće ljudi, a atmosferi i našem klubu dive se i izvan granica Hrvatske.

S financijske strane u potpunosti ovisimo o navijačima i prodanim ulaznicama. Ograničeni kapacitet uzrokuje klubu velike financijske gubitke. Futsal je amaterski sport i velika većina klubova u ovom sportu jedva izlazi na kraj s financiranjem svojih osnovnih potreba. Na utakmice u Podsused dolazi oko 1200 gledatelja, dok bi „Dvojka“ sigurno ispunila svoj kompletan kapacitet (3500), stoga nije teško izračunati kolika je financijska šteta.

Neki su drugi klubovi zbog maćehinskog odnosa institucija prema njima prisiljeni šutjeti da ne bi izgubili i ono malo što imaju, ali mi to ne moramo i sigurno nećemo! Ne želimo biti nikome na grbači, ali nećemo odustati od dvorane na koju imamo pravo i čiji najam želimo pošteno platiti.

Naša je odgovornost i obveza prema članovima da ne prihvatimo izgovore poput onog o „lošoj statici i urušavanju“, nego da još jednom i ovim putem pozovemo sve odgovorne da razmisle je li njihova odluka ispravna i jedina moguća, kako bismo ipak mogli naći zajedničko riješenje i naše utakmice igrati u Domu sportova II.

###
Malonogometni klub Futsal Dinamo osnovan je u ožujku 2012. i jedan je od hrvatskih klubova koji uspješno funkcioniraju po modelu jedan član – jedan glas. Posebnost kluba je što iza njega stoje zaljubljenici u futsal te navijačka grupa BBB.