BORUSSIA ISKORISTILA GAF

Domino efekt: Klopp ne pušta munjevitu zvijezdu kući

13.11.2014 u 22:52

Bionic
Reading

Njemački prvoligaš Borussia Dortmund odlučila se oglušiti na poziv Gabonskog nogometnog saveza, te zbog straha od epidemije ebole neće pustiti svog napadača Pierre-Emericka Aubameyanga na kvalifikacijske utakmice Afričkog kupa nacija

Nijemcima je išao na ruku i propust Gabonaca koji su poziv Aubameyangu uputili jedan dan prekasno, pa se Borussia mogla pozvati na kršenje pravila FIFA-e.

'Moja federacija je napravila veliku pogrešku s pozivom. Naravno da želim igrati za svoju zemlju, no propisi su propisi,' kazao je gabonski napadač listu Bild. Gabonci u petak igraju u Angoli, a u srijedu dočekuju Lesoto.

'Epidemija ebole je ozbiljna stvar i mi ne možemo dopustiti našim igračima takav rizik', kazao je direktor Borussije Michael Zorc. I trener kluba iz Dortmunda Jürgen Klopp nedavno je izjavio kako će učiniti sve što je moguće da Aubameyang ne putuje na završnicu Afričkog kupa nacija u siječnju iduće godine, ukoliko će se to natjecanje uopće održati jer je domaćin Maroko odustao upravo zbog straha od ebole.

Aubameyang je Kloppov 'adut iz rukava'