ODLUKA IZ GRADA

Bizaran razlog: Dinamo izbačen iz Doma sportova!

13.11.2014 u 19:05

Bionic
Reading

Iza futsal Dinama prilično je uspješnih dva mjeseca rada po novom modelu. Klub je okupio bazu od 1.300 članova, krenuo ambicioznije u marketinške aktivnosti, skupio oko devet tisuća gledatelja na četiri događaja i ušao u borbu za prvoligaški status iduće sezone. U kupu su ubilježili prvu pobjedu (i to vrlo uvjerljivu) nad prvoligašem, ali nikako da dobiju adekvatan status u Zagrebu. Dapače

Voditelj gradske Ustanove upravljanja sportskim objektima pri Gradu Zagrebu Dragutin Kosić, saznaje tportal, pozvao je na sastanak predstavnike Futsal Dinama gdje im je prenešena odluka da Dinamo ove godine više neće moći igrati dvoboje u dvorani 2 Doma sportova. Tamo je Dinamo igrao svoj prvi ligaški ogled protiv branitelja naslova Siscije i okupio oko 2.500 gledatelja. Atmosfera je bila vrlo bučna, i nadležni su odlučili da tako neće moći.

Prilično iznenađenim suradnicima iz futsala gradski činovnici su objasnili da im je 'dvojka', osim zgusnutih termina, od sada nedostupna i jer se tijekom utakmice razvija previše decibela, a navijači skaču što, smatraju, može dovesti do rezonance (prema istoj teoriji vod mrava, ako se sasvim usklade, frekvencijom mogu srušiti most koji prelaze...) i ugroziti stabilnost konstrukcije dvorane. Do kraja polusezone, prenijeli su, sigurno neće pustiti Dinamo i njegove navijače u 'dvojku', za kasnije će još vidjeti nakon što ocjene stanje.

Nadležnom gradskom uredu u trenutku objave teksta poslali smo upit za očitovanjem na ovu temu, odgovor čekamo i, ukoliko se prozvani slože, objavit ćemo ga.

Iduću  prvenstvenu uttakmicu Dinamo će odigrati u Podsusedu u Dvorani Sutinska Vrela (petak, 19.30 sati), a protivnik je Agram Extreme. Dinamo je trenutno drugi na ljestvici, Agram treći i dvoboj ima priličnu rezultatsku težinu obzirom da Dinamo kolo kasnije gostuje kod vodeće Rugvice.

Atmosfera koja, smatraju u gradu, prijeti konstrukciji dvorane. Zanimljivo objašnjenje...